вівторок, 23 квітня 2013 06:45

На зачіску пішло два літри клею

Автор: фото: REUTERS
  Модель демонструє плетену на каркасі зачіску під час столичного фестивалю перукарського мистецтва ”Кришталевий ангел”. Для таких майстри використовують штучне волосся, клей і невидимки. Подібні зачіски часто замовляють артисти для концертів і зйомок у кліпах
Модель демонструє плетену на каркасі зачіску під час столичного фестивалю перукарського мистецтва ”Кришталевий ангел”. Для таких майстри використовують штучне волосся, клей і невидимки. Подібні зачіски часто замовляють артисти для концертів і зйомок у кліпах

— З такою зачіскою навіть на випускний стидно піти. Як їй не шкода свого волосся? — говорить киянка Олена Михайлюта під час фестивалю перукарського мистецтва "Кришталевий янгол" у Києві.

На сцені моделі з волоссям до талії начісують роги, їх обплітають французькими і африканськими косичками.

— То не її волосся, а перука. Такі зачіски роблять тільки на каркасі, — каже київський перукар Андрій Якобчук. — Їх можна купити чи замовити у салоні. І вдягати за потреби. Є великий вибір весільних перук. Найчастіше об'ємні зачіски роблять на замовлення артистам. Ірина Білик такі замовляла на концерт, ще кілька співачок на зйомки кліпів. Артисти бояться псувати власне волосся. А перуку можна розплести, помити, перефарбувати.

Сотня перукарів демонструють зачіски-каркаси. 32-річна Світлана Лагода з міста Кривий Ріг бере участь у конкурсі фантазійної зачіски "Загадковий світ". Виносить на сцену пакет із камінцями Сваровські, пасмами штучного волосся і клеєм. За 40 хв. на голові у манекенниці викладає корону зі штучного волосся.

— Для цієї зачіски потрібно 2,3 тисячі камінців Сваровські, майже кілограм штучного волосся і 2 літри клею, — заколює невидимками штучне волосся на потилиці моделі. — Перед тим, як створювати зачіску, малюю ескіз. Пробну робила понад 5 годин. Ще 3 години розбирала. Тепер можу зробити її за півгодини.

Андрій Якобчук на голову моделі одягає металевий каркас зі штучним волоссям.

— Зачіски-каркаси роблять для того, щоб зекономити час, — каже перукар. — Щоб перед весіллям нареченій не витрачати 3 години на зачіску, її можна замовити у салоні за тиждень чи місяць. А в день шлюбу просто причепити на голову. Є зачіски-заколки, які кріплять до хвоста. Серед таких найпопулярніші "риб'ячий хвіст" і "французька коса". Подібну комбінацію в зачісці використовувала екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

— Цього року модні принти на волоссі, — каже столичний перукар 51-річний В'ячеслав Дюденко. — Вони можуть бути тигровими, леопардовими чи просто з різнокольоровими смужками або цятками. Техніка їх фарбування досить складна і містить кілька етапів. Принти можна нанести на волосся за допомогою трафарету чи пензликом. Вони роблять жінку помітною серед натовпу. А це — найважливіша місія зачіски. Не треба слухати тих, хто каже, що фарба псує волосся. Я свої фарбую вже 30 років і нічого з ними не сталося. Жінки не виходять із дому без макіяжу, роблять пірсинг, татуювання і пластичні операції. Тому натуральне волосся виглядає, як солом'яний дах на сучасному будинку.

Серед українок популярніша зачіска — стягнутий гумкою хвостик. Фарбують волосся в яскравий колір, коли в їхньому житті починається чорна смуга. На початку 1990-х були популярні бордові, бургундські кольори. А тепер — смородиновий відтінок, що надає волоссю оксамитового блиску. Для світлого волосся добрий скандинавський блонд. Короткі стрижки пасують динамічним жінкам, довгі — спокійним і романтичним. Повернуться в моду зачіски, які носили в період Першої світової: дворівневе каре, паж і боб-каре.

Олег Максака стриже із зав'язаними очима

— Уперше взяв до рук перукарські ножиці на другому курсі військового училища, — каже 32-річний Олег Максака із Севастополя. — Тоді товариш попросив підрівняти йому волосся. Мені це так сподобалося, що на третій день після випуску вже працював у салоні краси.

Олег працює перукарем-стилістом вісім років.

— Робити звичайні зачіски швидко набридло, і я почав фантазувати. Спочатку навчився стригти людей одразу обома руками. А згодом почав тренуватися із зав'язаними очима. Два роки вправлявся на манекенах, а потім почав експериментувати на людях. Першою моделлю стала моя мама. Зав'язав собі очі й підстриг її, доки вона дивилася телевізор. Тепер у салоні всім охочим пропоную безкоштовно підстригтися в майстра із зав'язаними очима. Але погоджуються одиниці.

Зараз ви читаєте новину «На зачіску пішло два літри клею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути