середа, 16 лютого 2011 06:00

На вокзалі влаштували бал

У блакитній залі столичного Центрального залізничного вокзалу відбувся бал-маскарад "Карнавалія". Досі чотири роки поспіль його проводили в мерії. Квитки коштували від 500 грн.

О 18.00 до депутатської зали, що на другому поверсі, стелять червону доріжку. Двоє охоронців відгороджують прохід від ескалаторів. Навколо збираються пасажири із сумками, запитують, що тут буде.

— Бал для еліти, — пояснює один із охорони.

— То пустіть мене туди, я хоч одним оком гляну на панів, — просить продавщиця 67-річна Ольга з Хмельницького.

На неї не реагують. Перед вхідними дверима дівчата у формі кондукторок світять на гостей ліхтарями, вимагають показати запрошення.

— Вокзали спершу задумували як місця для концертів, — пояснює організаторка 50-річна Тетяна Логуш.— Потім підвели колії, щоби панянкам було зручно їздити. Перші потяги були розкішні — наповнені золотом, оксамитом, шкірою.

Вона йде пероном. Вбрана у темно-синю сукню. Під руку тримає чоловіка Юрія, 64 роки, у строгому костюмі. Дме пронизливий вітер.

— Хто б міг подумати, що так зіпсується погода. На першу колію поставили старий потяг із музею вокзалу, але через вітер на нього довго не подивишся, — каже Тетяна.

— Він ущухне, — заспокоює її чоловік.

Подружжя піднімається на другий поверх. Їм назустріч вибігає онука 6-річна Ялана в пишній рожевій сукні. Вона охоплює їх руками і кричить "Таня, Таня".

На весь зал лунає сигнал потяга, на великому екрані з'являється локомотив. Гості сідають за столи. Намагаються вибрати місце подалі від вікна, бо з нього дме. Їдять бутерброди, моркву по-корейському, банани, мандарини, виноград, тістечка.

Телеведуча Сніжана Єгорова, 38 років, помічає посеред зали танцівника 80-річного Григорія Чапкіса у білосніжному костюмі. Бере його під руку, каже, що планує сьогодні танцювати.

— Чула, найкращому танцівнику вечора вручать черевичок — 24 карата золота і тверда порцеляна. Так його кортить. Як ви думаєте, хто мої конкуренти?

— Зачем тебе та туфелька, она ж 36-го размера? — дивується Чапкіс.

— Ви там за мене замовте словечко, — просить Єгорова.

— Га? Що? Не чую, дуже голосна музика, — Чапкіс вивільняє руку і йде до сцени.

До кімнати, де проводять благодійний аукціон, заходить співачка Ірина Білик, 40 років. Спиняється біля персня з діамантами від ювелірної студії "Гарарук". Крутить його в руках, каже "слишком большой". Проходить до лота №9 — двох чашок ручної роботи від чеської порцелянової мануфактури. Кличе дівчину з іншого кутка зали.

— Думаю подарить любимому на День Валентина. Как тебе такой подарок?

Дівчина ніяково всміхається. Каже, що їй ніхто не дарував нічого подібного.

— Я люблю шокувати своїх коханих дорогими подарунками, — ділиться Білик. — Уже дарувала машини й персні, а чашок іще ні. Дам за них 3800 гривень.

Дівчина метушиться, щось записує у блокнот. Білик радить їй не чекати від чоловіків подарунків, а шукати можливості заробляти самій.

У центральній залі продають книжки українських письменників вартістю від 70 грн та карнавальні маски від 1600 грн.

Приміщенням походжає співачка Катя Бужинська, 31 рік. На "Карнавалію" прийшла з піар-менеджером.

— Если б я пришла с кем-то из друзей, завтра написали бы, что у меня новый роман, — пояснює. — Я зніяковіла, коли зрозуміла, що доведеться ходити по вокзалу серед пасажирів. Добре, що вдягла не пір'я, а звичайну чорну сукню.

На зібрані кошти Тетяна Логуш обіцяє купити книжки для дитячих бібліотек.

Зараз ви читаєте новину «На вокзалі влаштували бал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути