середа, 07 березня 2012 00:30

На 2-метрове волосся іде склянка шампуню

Автор: фото: Любов КАРНАРУК
  Черкаска Анна Янко відрощує волосся з 11-го класу. Миє його щотижня. Раз на місяць робить живильні маски. Спати лягає з розпущеним. Довгі коси тягнуть корені. Через це в неї болить голова
Черкаска Анна Янко відрощує волосся з 11-го класу. Миє його щотижня. Раз на місяць робить живильні маски. Спати лягає з розпущеним. Довгі коси тягнуть корені. Через це в неї болить голова

— Мужчины моими волосами восхищаются, а женщины завидуют, — каже черкаска 35-річна Анна Янко. Довжина її кіс — 2,25 м. Хоче потрапити до реєстру рекордів України.

Відрощувати волосся почала в 11-му класі.

— Мама щомісяця підрізала мені кінчики, щоб не було довгим. Казала: "Я і так нічого не встигаю перед роботою, а тут ще треба тобі коси заплітати". На випускний відростила волосся до сідниць. Уранці багато часу витрачала, щоб його розчесати. Через це часто запізнювалася в школу. Але вчителі не сварили.

Анна розплітає косу. Її зріст 179 см. Волосся волочиться землею.

— Із розпущеним не ходжу — не хочу ним підмітати землю. Заплітаю в косу і кілька разів обкручую навколо голови. Гарно виглядає "ракушка" і високі зачіски. Зимою від експериментів відмовляюся, бо тоді шапка на голову не налазить. Якось заплела косу і пішла за покупками. Сусід запропонував на машині підвезти. Проїхали 200 метрів, стали на світлофорі. Водій з іншого авто нам сигналить. Виявилося, що моя коса через опущене скло з машини висунулася і на вітрі розвівалася.

Повз Анну проходить чоловік у чорній куртці. Кілька разів фотографує її на мобільний.

— Мені подобається довге волосся, — говорить. — Казав про це дружині Тані, але вона не слухалася. Зробила коротку стрижку. Каже, з нею стала стильною. А мені не подобається. От покажу їй ваші фотографії, хай знає, як має виглядати дівчина моєї мрії.

Анна розділяє волосся на дві частини, бере в обидві руки.

— Усі думають, що фарбуюся, а це мій натуральний колір. Мию голову раз на тиждень. На це витрачаю склянку шампуню і 20 хвилин.  Споліскую відваром ромашки. Він надає світлого відтінку і укріплює. Якось вирішила висушити феном. Воно все сплуталося. Морочилася більше години. Тепер фен у руки не беру. На годину замотую голову в махровий рушник. Він вбирає всю вологу. Потім починаю волоссям метеляти в різні боки. Так швидше висихає. Розчісую дерев'яною щіткою з натуральною щетиною замість зубчиків. Раз у місяць роблю живильні маски. Їх купую в аптеці. Одного разу хтось порадив зробити з кислого молока. Півдня потратила, щоб його з волосся вимити, бо перетворилося на сир.

Анна живе в цивільному шлюбі з 36-річним Ігорем.

— Він був шокований, коли побачив моє волосся розпущеним. Казав: "Думав, маєш косу до пояса. Не міг уявити, що воно в тебе таке довге". Тепер гордиться. Коли представляє мене друзям, каже: "Володарка найдовшого і найкрасивішого у світі волосся". Прошу, щоб так більше не казав. А то всі одразу хочуть, щоб розпустила.

Довгі коси тягнуть корені. Через це болить голова.

— Увечері хвилин 20 масажую, щоб минув біль. Спати лягаю з розпущеним. Викладаю його біля себе. Якось наснився страшний сон. Прокинулася, а біля мене щось темне лежить. Почала кричати. Як підірвалася з ліжка, зрозуміла, що то моє волосся.

Зараз ви читаєте новину «На 2-метрове волосся іде склянка шампуню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути