вівторок, 01 лютого 2011 11:31

Молодший онук Єльцина народився із синдромом Дауна

Автор: фото з сайта www.livejournal.com
  Президент Росії Борис Єльцин п’є біле вино, виготовлене у федеральній землі Рінеланд-Палатінат, на батьківщині канцлера Гельмута Коля під час візиту в Німеччину 12 травня 1994 року
Президент Росії Борис Єльцин п’є біле вино, виготовлене у федеральній землі Рінеланд-Палатінат, на батьківщині канцлера Гельмута Коля під час візиту в Німеччину 12 травня 1994 року

1 лютого колишньому російському президенту Борисові Єльцину виповнилося б 80 років. Лідером держави він був із липня 1991-го по 31 грудня 1999-го. Із посади пішов достроково. Помер у квітні 2007 року.

Удова Єльцина 76-річна Наїна Йосипівна щомісяця отримує 6-кратну мінімальну місячну пенсію, близько 16,5 тис. грн. Має право на безкоштовне медичне обслуговування та користування службовим транспортом упродовж п'яти років із дня смерті чоловіка. Живе на державній дачі в Горках, хоч мала б звільнити її ще в квітні 2007-го. Сім'я Єльциних має також квартиру на цілий поверх у Москві. 2008 року вдова їздила на лікування до Ізраїлю. Їй виділили окремий літак.

Наїна Йосипівна пише книжку споминів.

— Коли в нас народилася Олена, він розплакався від злості, бо дуже хотів сина. Коли зачинали другу дитину, поклав під подушку сокиру і фуражку. Думав, народиться хлопчик. Народилася Таня, і він пив три дні. Сказав мені більше не народжувати. На застіллях любив казати тост: "Давайте вип'ємо за те, щоб ми з Наїною дожили до ста років".

Старша донька Єльцина 53-річна Олена Окулова домогосподарка. Її чоловік Валерій Окулов — генеральний директор компанії "Аерофлот". Його статок оцінюють у $75 млн. Живуть у заміському будинку на Рубльо–Успенській трасі. Мають двох доньок — 23-річну Марію та Катерину, 27 років.

Молодша донька 51-річна Тетяна Юмашева двічі розлучалася. Від попередніх шлюбів має синів Бориса, 30 років, і Гліба, 15 років. Зараз заміжня за журналістом Валентином Юмашевим, який одразу після шлюбу 1997-го очолив президентську адміністрацію тестя. Мають спільну доньку Марію, 8 років.

Тетяна керує благодійним фондом батька. За чутками, вона має два будинки в лондонському районі Белграві, віллу на Лазуровому узбережжі Франції, володіє замками Ляйтеншсьоссель в австрійських Альпах і в німецькому містечку Гармиш-Партенкірхен.

Онук екс-президента Борис 10 років жив та навчався в Англії. Нині закінчує четвертий курс факультету міжнародних відносин Московського університету

— На навчання приїжджає без охорони, — розповідає один із його одногрупників. — Учиться погано, крім англійської йому нічим похвалитися.

Гліб народився із синдромом Дауна. Тричі на тиждень приходять учителі англійської, музики, тренер із шахів і логопед.

Зараз ви читаєте новину «Молодший онук Єльцина народився із синдромом Дауна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути