пʼятниця, 28 грудня 2018 07:11

Мирослав Попович помер після операції на серці

13 лютого у Києві поховали філософа Мирослава ПОПОВИЧА. Помер на 88-му році після операції на серці. У нього залишилися дружина, донька та онучка.

— На похорон ритуальна фірма пропонувала лаковану домовину з позолотою й червону доріжку, — розповідає подруга сім'ї Галина Бондаренко. — Але вся ця мішура не поєднується з образом Мирослава Володимировича. Для нього найважливішою завжди була людина, а не її статус. Сім'я Поповичів досі живе в тій самій "хрущовці", куди я прийшла вперше 40 років тому. У них ні машини, ні дачі. Зате вся квартира забита книжками — вони у шафах, на підвіконнях і тумбочках.

Мирослав Попович був одним з організаторів Народного руху України. З 2002-го очолював Інститут філософії ім. Григорія Сковороди. Володів польською, німецькою, англійською, французькою та чеською мовами. Видав 14 книжок.

Жив на вул. Миколи Семашка у Святошинському районі столиці. Кияни зареєстрували петицію про перейменування вулиці на честь філософа. Вона набрала 500 підписів із 10 тис. необхідних, тому не розглядалася.

Зараз ви читаєте новину «Мирослав Попович помер після операції на серці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути