Ексклюзиви
вівторок, 19 жовтня 2010 02:29

Микола Коханівський одружився на мітингу

 

14 жовтня, в річницю УПА на Покрову, одружився 38-річний Микола Коханівський. Він став відомий після того, як у ніч на 30 червня в Києві відбив пам'ятнику Леніну ніс, ліве вухо та руку. Обраниця Миколи — 33-річна Катерина Тупікова.

Молодята, їхні свідки — 45-річний Костянтин Зацарний і 27-річна Юлія Смирнова півтори години чекають, щоб зареєструвати шлюб у Чабанівській сільській раді, що під Києвом. Микола тут прописаний і балотується на сільського голову. Працівниця сільради про весілля забула. Пішла на базар по продукти.

— Закохалася в Миколу з першого погляду. 27 травня з подружкою Юлею прийшли пікетувати суд, що розглядав його справу з Леніном. Після засідання вийшов, ми попросилися з ним сфотографуватися. Він каже: "О, які дівчата! Може, я ще одружуся?". Він мені Богом посланий. До всього готова. Передачки носити, писати листи, на побачення ходити, — розказує Катерина.

Проти Коханівського порушили дві кримінальні справи. Звинувачують у хуліганстві та організації заворушень. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Прибігає секретар. Швидко роздруковує свідоцтво про одруження. Розписує молодят за 5 хв.

Це другий шлюб Миколи Коханівського. Із першою дружиною розлучився 11 років тому, бо не підтримувала його політичної діяльності. Катерина виходить заміж уперше. Вона працює менеджером на двох роботах. Миколу через суди на роботу не беруть.

Вінчаються в столичному Михайлівському соборі. У Трапезній церкві собору вже півгодини чекає отець Роман, який вінчає їх як виняток. На великі церковні свята цей обряд не здійснюють.

— Ми дуже попросилися, щоб обвінчав нас саме цього дня. Отець Роман — мій товариш. Декілька років тому разом церкву боронили на Татарці від московських бандюків, — пояснює Микола.

Отець Роман дає Миколі обручку. Наречений починає сам на себе її натягати. Потім тремтячими руками одягає нареченій обручку замість безіменного пальця на середній.

— Ще не ясно, хто буде командувати в сім'ї, — сміється Михайло Ганич, 56 років. — Українські жінки нічого не бояться. У нас насправді матріархат.


Після вінчання молодята з гостями йдуть на мітинг на честь героїв УПА. Там виступає керівник "Свободи" Олег Тягнибок.

— Як уже набридли ці політичні балачки, — каже Костянтин Зацарний. П'є чай, куплений у наметі. — Дії хочеться, руху.

10-тисячний натовп прямує вул. Володимирською до Софійської площі. Біля будівлі СБУ їх зустрічають три ряди правоохоронців у камуфляжі.

— Ото буде весело, як мене заберуть у міліцію. В мене ж паспорт тепер недійсний, доки прізвища не змінила, — сміється Катерина.

Після мітингу 52 гостей прямують до Будинку актора. В холі накривають шість столів. Показують виставу про Степана Бандеру "Чорна рілля". На стіл виставляють три пляшки коньяку "Херсон" і стільки ж картонних пакетів із вином. Пригощають салатом олів'є, червоною ікрою з водоростей зі сметаною, курячими відбивними, бутербродами зі шпротами під лимоном. Виставляють копчене сало.

Микола соромиться, коли гості вигукують "гірко". Швидко цілує дружину в губи і просить припинити.

— Що ти, як першокласник! Уже ж не піонер, — дорікає йому Юлія Смирнова. — Давай цілуй уже нормально.

Микола цілує дружину на п'ятий раз. Після цього гості скандують "Слава Україні!".

Зараз ви читаєте новину «Микола Коханівський одружився на мітингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути