середа, 30 грудня 2009 17:13

Марина Бойко ніколи не бачила зятя

Автор: фото з родинного архіву Бойків
  Третій ліворуч — темношкірий Джефрі Джоель Каменья. 2001-го в селі Юрківці Тульчинського району Вінниччини він бере участь у шкільному новорічному святі. Роком пізніше він грав шкільного Діда Мороза
Третій ліворуч — темношкірий Джефрі Джоель Каменья. 2001-го в селі Юрківці Тульчинського району Вінниччини він бере участь у шкільному новорічному святі. Роком пізніше він грав шкільного Діда Мороза

2002-го в школі села Юрківці Тульчинського району Вінниччини Дідом Морозом був темношкірий 9-річний Джефрі Джоель Каменья. Друзі кликали його Женею.

— Діти самі вибрали його, бо він рослий і товариський, — каже вчителька початкових класів Галина Мовчанська, 48 років. — Мову українську знає ідеально. І на всілякі штучки мастак.

Хлопчику приклеїли бороду з вати, палицю обгорнули фольгою. Щоб мішок із подарунками не був важким, накидали замість цукерок папір.

— Ми йому червоний костюм Діда Мороза із сатину і дощику пошили, — каже бабуся Марія Бойко, 72 роки. — Він гордий з того був.

Після другого класу мати 42-річна Людмила Бойко забрала сина до батька в Танзанію. 43-річний Девід Каменья працює інженером на золотих копальнях.

— Наступного Нового року Джефрі привітав клас музичною листівкою із сріблястою ялинкою і золотою свічкою, — розповідає Галина Василівна. — Писав, що там у нього мало друзів, а вчителі у школі б"ють дітей різками. Ще писав, що скучає за чорним хлібом, сємєчками і снігом. Мріє на лижах покататися. У Танзанії лише піски, ніколи холодно не буває. Ця листівка досі в мне в столі лежить.

Батьки Джефрі познайомилися 16 років тому на студентській вечірці. Людмила навчалася в Іркутському інституті іноземних мов, а Девід — у політехнічному. Розписалися за рік, весілля справили в гуртожитку.

— Казала, що уважний до неї був, — розповідає Марія Степанівна. — Я його ніколи не бачила. Тільки на фотографіях. Мені він зразу не сподобався. Зрозуміла, що дочка за чоловіком в Африку поїде, а вона в мене одна. До себе кличе. Якби поїздом — наважилася б. А самольотом не полетю — боюся.

Джефрі навчається в дев"ятому класі. Вищу освіту планує здобувати в Україні. Хоче вступати до столичного авіаційного університету.

Зараз ви читаєте новину «Марина Бойко ніколи не бачила зятя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути