Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2008 15:33

Марина Алябушева не хоче переїжджати до Парижа

Марина Алябушева, 51 рік, із Бердянська Запорізької області — мати однієї з найдорожчих топ-моделей світу 28-річної Ольги Куриленко, яка 10 років тому виїхала до Парижа.

Ольга знялася для каталогів "Отто", "Ґламур", "Ель", працювала обличчям фірми "Нівея". Грала в чотирьох фільмах, до одного сама написала сценарій. Нині знімається в головній жіночій ролі у новій голлівудській стрічці про Джеймса Бонда.

Її мати викладає малювання в Бердянському педагогічному університеті. Каже, що врода в їхній родині передається по жіночій лінії.

— Мої прабабця Анна і бабця Лєна були дуже красиві. Прабабуся знахаркою була. Вона білоруска, працювала ключницею у шляхтичів Пудловських. Її звабив господар помістя. Від нього народилася моя бабуся, Лєна. Пудловський хотів забрати її, бо не мав власних дітей, але прабабуся не віддала.

Родом Марина Алябушева з Іркутської області Росії. Її батько працював начальником золотодобувної дільниці, мати — лікаркою.

— Мама Раїса знала німецьку мову. Під час війни вона працювала в шпиталі на окупованій території. Чоловік її сестри Жені — Іван — був зв"язковим у партизанів. Через нього мама передавала партизанам ліки. Але хтось їх видав, — розповідає жінка.— Івана розстріляли, а матір урятував офіцер німецької розвідки Освальд. У Німеччині, куди він її відправив, мати видавала себе за німкеню, дім якої розбомбили, а всі документи згоріли. 1945-го повернулася до Білорусії, де її засудили до 10 років таборів. А ще за 20 років реабілітували.

У Бердянську Алябушева закінчила педінститут. На останньому курсі взяла шлюб із Костянтином, учителем із Запоріжжя. Та невдовзі пара розлучилася.

— Із батьком Ольги, Віктором, я познайомилася в ансамблі народного танцю. Гарний був чоловік, — веде далі. — Пригадую, якось варила борщ. Дворічна Оля прибігає із книжкою: "Мамо, почи" — вона казала не "почитай", а "почи". Я відправила її до батька. Віктор на таке сердився: "Ти жінка, ти повинна все встигати".

Життя у подружжя не склалося, і вони розлучилися. 10 років тому Марина Віталіївна одружилася з колишнім військовим льотчиком Анатолієм. Він керує справами в міськвиконкомі.

Жінка витягує з сумки цифровий фотоапарат. Показує сад біля їхнього двоповерхового будинку. У саду — каскад із невеличких ставків і фонтанів. Марина Віталіївна захоплюється ландшафтним дизайном, малює. Її картини цінують парапсихологи: кажуть, вони випромінюють добро. Кілька місяців тому Алябушева створила в місті Центр розвитку творчих здібностей. Навчатиме в ньому дітей і дорослих.

Прабабуся була знахаркою

— Коли Оля поїхала в Париж, це була трагедія, — говорить жінка. — З вікон її квартири видно Ейфелеву вежу. Але тут живуть мої сестра Елла, брат Вадим. Із чоловіком маємо двоповерховий будинок неподалік моря. Тримаємо трьох собак — Себастьяна, Бонку та Джесіку та п"ятьох котів. Як усе це покину?

Зізнається, що відчуває в собі здібності парапсихолога.

— Я віруюча людина, ходжу в католицький собор. Люблю слухати проповіді отця Здіслава. Якось його обличчя затулили спинами. Я розлютилася, глянула на лампадку, а вона раптом вгору підскакує. Отець її ловить, а вона знову летить.

Три роки тому Ольга Куриленко одружилася із американським бізнесменом  Деміаном Габріелем.

— Але Оля не захотіла їхати з чоловіком в Америку. Звикла жити в Європі, — розповідає мати. — Мама Дем"яна з Перу, а батько... Звідки ж у нього батько? — замислюється жінка. — Вони живуть у Швейцарії. Його батько — письменник, говорить по-французьки, по-англійськи. Ми у них гостювали в Женеві. Каталися з гір на санках, плавали в басейні. Але, знаєте, мовний бар"єр заважав спілкуватися.

На 50-річчя Ольга подарувала матері автомобіль "Деу Матіс":

— Я хотіла червону машину. Але їх не було, і дісталася лимонна. Думала перефарбувати, та чоловік каже, що в Україні це дуже дорого.

Зараз ви читаєте новину «Марина Алябушева не хоче переїжджати до Парижа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути