Ексклюзиви
середа, 21 травня 2008 18:36

Маргарита Січкар збирала кульбаби на варення

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Власниця ресторану ”Тампопо” Маргарита Січкар отримала диплом за найбільший в Україні вінок із кульбаб 17 травня 2008 року
Власниця ресторану ”Тампопо” Маргарита Січкар отримала диплом за найбільший в Україні вінок із кульбаб 17 травня 2008 року

У суботу в парку Перемоги столичний ресторан "Тампопо" відзначав 5-річчя. З японської "тампопо" перекладається як кульбаба.

На зеленій галявині в парку гостей пригощають олениною на грилі та тушкованою качкою. Пропонують спробувати ліпити суші під наглядом кухаря-японця.

— Яка погода гарна, — тішиться 38-річна Маргарита Січкар, власниця ресторану. — Коли я в шостій ранку годувала доньку, ще похмуро було.

Три тижні тому Маргарита народила доньку Василису. У шлюбі з футболістом Владиславом Ващуком Січкар має ще 6-річного сина Віталія. Від першого шлюбу — 20-річну доньку Євгенію. Старших дітей жінка взяла на святкування.

— За малою Влад доглядає, — зітхає жінка. — Мама з нею три дні сиділа, сьогодні хоче відпочити.

Ведучий, шоумен Дмитро Оськін, пропонує кільком командам збирати кульбаби на галявині та плести віночки.

— Я против убийства цветов! — кричить співак 34-річний Женя Фокін. Потім одягає рукавички і зриває дві кульбаби. Кидає їх і йде їсти суші.

За 2 год. сплели чотири вінки з кульбаб. Найдовший — 13 м — вдався  команді ресторану з 12 осіб. Вінки зв"язали в один діаметром 10 м і завдовжки 28,7 м. Запис про нього зроблять у Книзі рекордів України. Кухар "Тампопо" зварить з кульбаб варення.

— Цілий рік шукали в Інтернеті рецепт, аж доки не навчила бабуся одного співробітника, — розповідає Січкар. — Ми варили кульбаби з зеленими чашечками, а вони дають гіркоту. Без чашечок за смаком варення схоже на квітковий мед.

Зараз ви читаєте новину «Маргарита Січкар збирала кульбаби на варення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути