четвер, 26 червня 2008 18:17

Малозабезпечені сім"ї мають 1500 гривень допомоги

"Я мати п"ятьох дітей і хотіла б знати, які пільги є для мене? Яка мені повинна бути соціальна допомога? Я по догляду за дитиною до трьох років, а чоловік получає на роботі 100–130 грн".

Лист надійшов від Валентини Івчук із с. Вікентове Білогірського району Хмельниччини.


— Державну допомогу встановлюють як різницю між рівнем забезпечення та доходом сім"ї на місяць, — каже Любов Бариш, 53 роки, головний спеціаліст відділу допомог і субсидій управління праці та соцзахисту населення в Хмельницькій області. — Сім"я Івчуків перебуває на обліку в управлінні праці як малозабезпечена. Державну соціальну допомогу вони отримували дев"ять разів. Із квітня цього року розмір соціальної допомоги становить 1 482,38 грн. Таку суму їм призначили з грудня минулого року. Її нараховують кожні 6 місяців.

13 червня жінка звернулася до управління праці та соцзахисту населення, аби їй знову призначили допомогу. Нині це питання розглядає комісія, але, найімовірніше, в липні виплатять допомогу вже за два місяці.

Чоловік Валентини офіційно ніде не працює, підробляє. Єдиний дохід сім"ї — 1300 грн за земельний пай. Жінка отримуватиме допомогу з догляду за дитиною 130 грн.

Пільги для такої категорії населення не передбачені, — продовжує Бариш. — Якщо це малозабезпечена сім"я, вона повинна отримувати більшу соціальну допомогу. Дітям із багатодітної сім"ї оплачують проїзний, в школах вони харчуються безплатно.

Зараз ви читаєте новину «Малозабезпечені сім"ї мають 1500 гривень допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути