понеділок, 11 лютого 2008 14:48

Максим Самойлов народився сліпим

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Максимові Самойлову двоє незнайомих чоловіків подарували синтезатор ”ямаха”, коли почули його спів під головпоштою в Івано-Франківську
Максимові Самойлову двоє незнайомих чоловіків подарували синтезатор ”ямаха”, коли почули його спів під головпоштою в Івано-Франківську

Максим Самойлов, 31 рік, сліпий від народження. Чоловік живе у Тлумачі Івано-Франківської області. Із 12 років почав писати пісні, згодом — романи. Мріє стати естрадним співаком і зіграти в кіно.

Самойлов винаймає двокімнатну хатину з літньою кухнею та коморою. Мешкає в ній 7 років зі своєю дівчиною Оленою Кучерук, 31 рік. Батьки трирічною взяли її на виховання з Рівненського сиротинця. Господарі живуть у сусідньому селі, грошей із молодих не беруть.

Максим із літньої кухні веде до кімнати, яку називає студією. За ним біжать троє котів.

— У нас п"ятеро котів і собака. Нам підкидають тварин, бо знають, що ми їх не скривдимо, — говорить чоловік і вмощується біля стола із синтезатором "ямаха".

— Я народився в Росії, моя мама Тамара звідти родом, — розповідає. — Батько познайомився з нею, коли служив там у армії. Вона померла, коли мені було півтора року. Батько взяв другу жінку. Мачуха не любила мене, часто швиряла з кутка в куток, бо я крутився в неї під ногами. Батько потім лупцював її, але то не помагало. Коли мені було 20 років, вони розлучилися.

У Максима є двоє братів. Старший на 4 роки Станіслав живе в Тлумачі, має бізнес — виробляє морозиво та охолоджені рибопродукти. Рідний по батькові Ігор 2006-го одружився. Батько живе окремо — з третьою дружиною. До сина навідується рідко. Але купив йому колишню насіннєву крамницю, яку Максим цього літа планує переобладнати під житло.

Як Станіслав був бідніший, ще давав гроші

— До нас із Оленою ніхто не показується. Як Станіслав був трохи бідніший, ще давав гроші. А тепер, як іду по вулиці, а він їде машиною, навіть не зупиняється, — скаржиться Самойлов.

У кутку під лавкою стоїть консервація — слоїки з вишневим варенням, помідори, огірки, кабачки. На лавці невеликий телевізор "панасонік".

— Сам його купив два роки тому, — каже господар. — Підключаю до караоке і співаю.

2004-го Максим поїхав до Києва, на вуличний конкурс співаків "Караоке на майдані". Каже, виконав пісню "Идет солдат по городу" й переміг у змаганні. За це отримав приз — систему "караоке".

— Тоді ще не було програми "Шанс", — пояснює він. — Через рік, коли ця передача з"явилася, спробував туди потрапити. Але ведучий Ігор Кондратюк сказав, що я — стара історія. У Франківську на "караоке" охоронці мене навіть до сцени не підпустили. Сказали: "Вали звідси, співай удома".

Максим дізнався номер телефону студії "З ранку до ночі" в Києві. Домовився про зустріч, приїхав.

— Звукорежисер Володимир Бебешко послухав мою пісню "Чому?". Сказав: "Є голос, але хто буде з тобою бавитися, за руку водити?". А співак Кузьма додав: "Світ шоу-бізнесу, Максиме, жорстокий".

Самойлов підходить до вікна, витирає очі рукавом. Говорить, що пише автобіографічні романи. Мріє створити фільм за власним рукописом "Витівки долі". У ньому хоче зіграти самого себе.

Сліпий музикант щодня маршруткою приїжджає з Тлумача до Івано-Франківська. Співає під головпоштою, люди кидають йому гроші.

— Якось підійшов чоловік. Каже: "Слухай, хлопче. Ми з кумом хочемо купити тобі "ямаху", але в межах двох тисяч гривень. Дай свій телефон, ми тобі передзвонимо". Думав, вони випили та жартують, — каже Максим. — На другий день привезли синтезатор під саму хату. Назвалися Іваном і кумом Колею.

1976, 25 березня — Максим Самойлов народився в с. Красилиха Нижньо-Новгородської обл. Росії
1977 — померла мати Тамара
1978 — повернувся з братом і батьком до України, в Тлумач на Прикарпатті; батько родом із с. Гостів на Тлумаччині
1982 — пішов до першого класу львівської школи-інтернату N100
1999 — почав зустрічатися із інвалідом зору Оленою Кучерук
2001 — виступив на фестивалі "Шанс" у Миколаєві
2004 — переміг у "Караоке на майдані", записав диск "Чому?"

Зараз ви читаєте новину «Максим Самойлов народився сліпим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути