вівторок, 16 серпня 2011 05:15

Максим Коваленко знайшов сестру в Італії

Автор: Фото з сімейного архіву Коваленків
  Максим Коваленко з Вінниці з сестрою Оленою під час першої зустрічі в Україні. Вони виховувалися в одному притулку, але не знали, що рідні
Максим Коваленко з Вінниці з сестрою Оленою під час першої зустрічі в Україні. Вони виховувалися в одному притулку, але не знали, що рідні

— Перші два дні такі були емоції, що їсти нормально не міг. Не відходили одне від одного, як закохані ходили. Це не просто дєвочка приїхала до мене, а моя сестра, — 24-річний Максим Коваленко з Вінниці розповідає про першу зустріч із сестрою Оленою, 20 років.

Коли йому було кілька місяців, матір позбавили батьківських прав. Його забрали до притулку. За три з половиною роки туди ж привезли його новонароджену сестру Олену. Діти кілька років жили в одному домі й не знали, що рідні. Олену удочерили італійці й назвали Джузепіною. Коли Максимові виповнилося 18, почав шукати родичів. Тоді й довідався про сестру.

— Я завжди хотів знайти батьків, щоб хоч подивитися на них. Мати мене не впізнала. Вона живе в інтернаті для психічно хворих. Тата бачив один раз. Приїхав, а він сидить в розваленій обгорілій хаті. Питаю, чи знає Лідію Михайлівну, це моя мати, чи мене впізнає. Кажу: я твій син. А він мені: "Ну, будем здибатися". А що здибатися, як він п'є. Потім його забрали в тюрму. Я більше до нього не їздив.

Сусіди батька розповіли Максимові, що в Криму живе його тітка.

— Тітка помогла мені знайти сестру. Познайомила з українкою, яка працювала в Італії неподалік міста, де живе Олена. Я передав сестрі листа і свою фотографію. Вона подзвонила. Української не знає. З листка прочитала написану італійськими літерами українську фразу "чому нас розлучили?". А я мовчу, бо шо їй поясню, як мови не знаю.

Вінничанин ніде не був прописаний, не міг отримати візи. Тому Олена перша поїхала до брата.

— Альонині батьки бояться, щоб вона не залишилася в Україні. Мене приглашали жити в Італії, но я не хочу. Там люди, мова і менталітет інші.

Максим — невисокий, худий, у поношеній, але чистій одежі. Роздає рекламу. За місяць заробляє менш як тисячу гривень. За 350 грн винаймає житло у приватному секторі. Окрім нього, на подвір'ї живуть понад 10 квартирантів.

— Навчив Лєну казати українською "Я твоя дочка, Альона" і повіз до матері в інтернат. Вона брала маму за руки. А мама думала, що це прийшла якась гостя. Санітарка плакала.

На Різдво Максим Коваленко збирається до сестри в Італію. Без права на житло його приписали до гуртожитку трамвайно-тролейбусного управління. Тепер зможе отримати візу. Оплатити переліт пообіцяли італійські батьки Олени.

Зараз ви читаєте новину «Максим Коваленко знайшов сестру в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути