понеділок, 21 січня 2008 15:19

Людмила Зикіна лікує хворі ноги в Кореї

  У Москві співачка Людмила Зикіна пересувалася на візку за допомогою доглядальниці, а в Кореї вона почала ходити
У Москві співачка Людмила Зикіна пересувалася на візку за допомогою доглядальниці, а в Кореї вона почала ходити

Російська артистка Людмила Зикіна, 78 років, поїхала на лікування до Північної Кореї. Її запросив лідер країни Кім Чен Ір.

Навесні 2007-го співачка перестала ходити. Її мучили різкі болі в кульшовому суглобі. Із вересня Зикіна пересувалася в інвалідному візку. Артистку прооперували, замінили суглоб. Але болі не припинилися. На ногах відкрилися трофічні виразки.

У перші дні січня артистка полетіла до КНДР. Там її оглянули в найкращій клініці Пхеньяна при військовому шпиталі. Поставили діагноз: порушення кровообігу через звуження судин. Призначили за східною методикою лікування на травах.

— Ми лікуємо її за допомогою компресів, примочок, настоянок із паростків жолудя, ясена та широколистої суниці, — каже лікар Пху Хеньянк Джун Лоун. — Методика базується на розтиранні ніг і на дієті. Людмила Георгіївна почала ходити, їздити в гори й відвідувати буддистські храми.

У Північній Кореї Зикіна була шість разів. Спочатку її запросив Кім Ір Сен, а потім його син Кім Чен Ір. Із першим лідером країни вона познайомилася 1947-го, коли Йосип Сталін викликав його до  Москви. Глави держав сфотографувалися з хором ім. П"ятницького, у якому співала Людмила Георгіївна. На 80-річчя Кім Ір Сена 1992-го Зикіна виконала три пісні корейською мовою. За два роки лідер Кореї помер.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Зикіна лікує хворі ноги в Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути