вівторок, 17 листопада 2015 07:50

Людмила Гурченко була на 26 років старша за чоловіка

Автор: ФОТО З САЙТА www.radikal.ru
  Актриса Людмила Гурченко під час час святкового шоу художника-модельєра Валентина Юдашкіна 2007 року у Кремлівському палаці в Москві. Останні 20 років він шив наряди для Людмили Марківни. Ескізи вона малювала сама
Актриса Людмила Гурченко під час час святкового шоу художника-модельєра Валентина Юдашкіна 2007 року у Кремлівському палаці в Москві. Останні 20 років він шив наряди для Людмили Марківни. Ескізи вона малювала сама

Музей актриси ­Людмили Гурченко відкрив у московській квартирі її останній чоловік Сергій ­Сенін, 54 роки. Там зберігаються 800 її суконь. Чверть із них пошила вручну. Також є її портрети, антикварні речі й меблі. На будинку встановили меморіальну дошку. 12 листопада Гурченко виповнилося б 80 років. Вона померла 30 березня 2011-го.

Продюсер Сергій Сенін — шостий чоловік Людмили Гурченко. Вперше вона вийшла заміж у 18 за старшого на 12 років режисера Василя Ординського. Він забрав її з гуртожитку в столичну квартиру. Одразу запропонував головну роль у своєму фільмі "Людина народилася". Однак худрада кандидатуру Гурченко відхилила, коли дізналися про зв'язок актриси й режисера. Після року шлюбу подружжя розлучилося.

Доньку Марію актриса народила від на рік старшого Бориса Андронікашвілі — сценариста, сина письменника Бориса Пільняка та грузинської княжни.

— Борис был красоты писаной. Когда его в столовой увидела, у меня поднос из рук выпал, — згадувала першу зустріч із майбутнім чоловіком Гурченко. Одразу вирішила народити коханому сина. Натомість з'явилася хвороблива Марія. Її віддали батькам актриси в Харків.

У Москві Гурченко розривалася між концертами на фабриках і заводах — у кіно після "Карнавальної ночі" й "Дівчини з гітарою" її не брали десять років. Грошей бракувало, чоловік не допомагав, водив коханок. Через зради Людмила Гурченко подала на розлучення. І вирішила більше не народжувати.

Потім були невдалі шлюби з актором Олександром Фадєєвим, співаком Йосипом Кобзоном і піаністом Костянтином Купервейсом. Усі були молодші за Людмилу Гурченко. Купервейс — на 14 років. Із ним актриса прожила в цивільному шлюбі 19 років. Його єдиного зі своїх вітчимів донька Марія звала татом. Купервейс був постійним акомпаніатором Людмили Марківни. Всі програми готували разом удома.

Коли розлучалися, Гурченко намагалася розрізати собі вени. Її врятувала подруга.

На зйомках фільму "СекСказка" 58-річна актриса познайомилася з продюсером Сергієм Сеніним.

— Люся не знала мой возраст до тех пор, пока не позвал ее на день рождения. Она тихонько спросила у товарища, сколько мне лет, и у нее сразу испортилось настроение, — згадує продюсер, якому тоді було 32 роки.

У близькому до актриси колі кажуть: останній чоловік наполягав, щоб дружина працювала все більше й більше. Це підірвало її здоров'я. Через зйомки Гурченко не поїхала на похорон матері 1999-го.

У Сеніна не склалися стосунки з Марією. Через нього донька з матір'ю не розмовляли.

Зараз Марії Корольовій 56 років. Після смерті Людмили Гурченко між нею та вдівцем виникли суперечки щодо спадку. Ділили трикімнатну квартиру в Москві, дачу за містом, автівки "Ауді" й "Вольво" і два банківські рахунки, де лежали 1,2 млн руб. і $100 тис.

Суд постановив, що частка Сергія Сеніна — 4,7 млн руб., Корольової — 2,5 млн. Це 1,6 млн та 870 тис. грн.

48 мільйонів квитків продали на покази стрічки "Карнавальна ніч" за участю Людмили Гурченко. Цю роль актриса отримала випадково. 1956 року йшла коридором студії "Мосфільм". Зустріла засновника Спілки кінематографістів СРСР Івана Пир'єва.

— Я змінила ходу на танцювальну, ще вище підняла підборіддя, — згадувала актриса. — Пир'єв побачив мене, скривився. А потім його погляд став зацікавленим. Він привів мене в павільйон, де знімалася "Карнавальна ніч", і сказав операторові: ось вам актриса.

58 кілограмів — таку вагу постійно підтримувала Людмила Гурченко. Мала обхват талії 56 см. Актриса не дотримувалася спеціальних дієт. Не переїдала та споживала багато молочного. Говорила, що найважливіше — дотримуватися такого режиму харчування все життя. Жорсткі дієти, а потім зриви тільки нашкодять фігурі, вважала Гурченко.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Гурченко була на 26 років старша за чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути