пʼятниця, 03 вересня 2010 00:06

Людмила Янукович живе біля циган

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  За цим парканом на околиці Донецька нібито розташований маєток президента Віктора Януковича. Він звів його 10 років тому, коли очолював обласну державну адміністрацію
За цим парканом на околиці Донецька нібито розташований маєток президента Віктора Януковича. Він звів його 10 років тому, коли очолював обласну державну адміністрацію

Будинок президента 60-річного Віктора Януковича розташований на околиці Донецька, в Будьонiвському районі. У Калiнкiному, як називають цей мікрорайон, убогі хати сусідять із віллами. Із боку вул. Абрикосової вікна маєтків виходять на терикони і житла мiсцевих ромiв. В одній із садиб, як кажуть тутешні, живе перша леді Людмила Янукович, 61 рік.

На вул. Абрикосовій двосторонній рух, дорога вкрита якісним асфальтом.

— Вот за этим забором она и живет. Во дворе у них много 2-этажных строений, — каже велосипедист, що проїжджає повз. Вказує за 4-метрову огорожу з камерами відеоспостереження. За парканом видно кілька зелених та червоних дахів. На розі вулиці висить знак "проїзд заборонено". Біля металевих воріт табличка: "Райниса 65-А".

Літній чоловік прибирає вулицю. Прошу показати будинок Людмили Янукович.

— Хотите, чтоб мне сделали… — усміхається й пальцями показує ґрати, наче у в"язниці.

Із хвіртки у воротах виходять два чоловіки з мітлами. Трохи згодом з"являється міліціонер з автоматом.

— Це будинок Януковичів? — запитую в автоматника.

— Ну… практически, — відповідає, вивчаючи моє посвідчення.

Через дім від президентського обійстя продають 10 соток землі, просять 150 тисяч доларів

Кажуть, Віктор Янукович звів цей маєток 10 років тому. Коли став прем"єром і перебрався до Києва, залишив у ньому родину.

Звертаю вiд маєтків у бік одноповерхових будинків. Це циганськое селище.

— Тут раніше торгували наркотиками. Он у тій хаті й у будинку навпроти. Але останні років зо п"ять на нашій вулиці спокійно, — розповідає літній чоловік, який живе на вул. Мицули.

— Район Калiнкiно до елітних не належить, — кажуть ріелтори. — Багаті клієнти туди йдуть неохоче. Бо поряд цигани й недалеко проходить лінія високовольтних передач. Але з появою Януковича житло навкруги подорожчало.

Нові котеджі в мікрорайоні коштують $200–400 тис. Через дім від президентського обійстя продають 10 соток землі, просять $150 тис. Маєток Віктора Януковича оцінюють в $1 млн.

Із північного заходу Калiнкiно межує з озером і Ботанічним садом. Через нього пролягає автомагістраль, яка сполучає міста Донецьк і Макіївку. На території саду, в колишньому готелі для радянської партноменклатури мешкає нардеп-"регіонал" Рінат Ахметов. Кажуть, площа його резиденції більша за Калiнкіно. Особняк оточує приватизована земля, яку охороняють. Побачити володіння можна лише з повітря.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Янукович живе біля циган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути