вівторок, 11 червня 2013 05:30

Людмила Янукович роздає милостиню

Дружина екс-президента Леоніда Кравчука 77-річна Антоніна Михайлівна не відвідувала публічних заходів. Зробила це лише раз — у січні 2009-го. Тоді в столичному Українському домі президент відзначав 75-річчя.

— Я ніколи не забороняв своїй дружині давати інтерв'ю чи з'являтися на людях, — каже 79-річний Леонід Кравчук. — Вона сама вирішила не робити цього.

Познайомилися на економічному факультеті Київського університету. До виходу на пенсію Антоніна Михайлівна викладала там економіку. Зараз консервує абрикоси, сливи та вишні, любить готувати.

72-річна Людмила Кучма була першою леді 10 років.

30 років працювала інженером у конструкторському бюро об'єднання "Південне", що у Дніпропетровську. Її вітчим був головним технологом "Південмашу". Кажуть, саме він допоміг Леоніду Кучмі зробити стрімку кар'єру директора підприємства. 1996-го створила Фонд "Україна — дітям". Захоплюється музикою, живописом і літературою.

51-річна Катерина Ющенко народилася у США. Закінчила факультет дипломатичних відносин університету Джорджтауна. Щоб заробити кошти на навчання, у 15 років працювала офіціанткою, згодом — нянею. Була заступником голови офісу громадських зв'язків Білого дому. Працювала в секретаріаті Мінфіну США.

З Віктором Ющенком познайомилася в літаку. З 2001-го очолює благодійний фонд "Україна — 3000". Колекціонує ікони, цікавиться дизайном та архітектурою. Носить одяг вітчизняних дизайнерів і любить куховарити. Фотографії відпочинку родини викладає на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Президент 62-річний Віктор Янукович живе у резиденції у Межигір'ї під Києвом. Його 61-річна дружина Людмила Миколаївна —в особняку на околиці Донецька.

— Я допомагаю своїй невістці Олі доглядати за сином Іллею, — каже вона.

Людмила Янукович — інженер-будівельник. Працювала в проектному бюро Єнакіївського металургійного заводу. Там 1969-го познайомилася з Януковичем.

Під час помаранчевої революції 2004-го звинуватила опонентів, що вони взувають американські валянки і їдять"наколоті" апельсини.

— Я їй казав: "Навіщо ти полізла на трибуну?". А вона: "Я жінка, я — твоя дружина", — говорив Янукович.

Перша леді регулярно ходить на прем'єри Донецького оперного театру. Часто відвідує церкви. Кажуть, дає милостиню знедоленим.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Янукович роздає милостиню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути