пʼятниця, 26 листопада 2010 06:45

Людину обороняє три ангели-охоронці

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"У кожної людини є три янголи-охоронці — два небесних і один земний, — каже київський біоенергетик Ірина Островець, 32 роки. — Небесні супроводжують нас у моменти народження та смерті, земний — оберігає протягом життя".

Ірина практикує вчення янголологія. Погоджується на зустріч після третього телефонного дзвінка. Запрошує у свою квартиру на станції метро Золоті ворота в Києві. У вітальні шпалери і штори з зображеннями янголів.

— Наукою про янголів захопилася в 20 років, коли пішла працювати медсестрою. Тоді на моїх руках мало не померла 2-місячна дитина. Молода мама стояла на колінах, плакала і молилася. Просила врятувати її дитину, бо до 40 днів від народження дітей не прийнято хрестити. Мати боялася, що якщо її дитинка помре, нікому буде супроводжувати її до раю. У народі існує повір'я, що нехрещені діти не мають янгола. У день хрещення янгол отримує ім'я, яким наділили людину. Від цього пішла традиція відзначати День янгола.

Янголів створив Бог, щоб передавати людям повідомлення. Вони безтілесні, тому невидимі. Але в деяких випадках посланці Божі з особливо важливими звістками являлися людям видимо. Я спілкувалася з кількома людьми, які бачили янголів. Одним янголи явилися у вигляді покійного друга або родича. Моя знайома поховала 16-річну доньку. Одягла на покійну звичайне плаття. Через два роки, у переддень, коли дівчині мало б виповнитися 18, вона з'явилася матері уві сні в образі ангела і попросила передати їй весільну сукню. Сказала, що на небесах виходить заміж. Переконала матір прийти о 12.00 на перехрестя доріг у центрі міста. Жінка прокинулася, купила весільну сукню і пішла на перехрестя. Назустріч їй рухалася поховальна процесія. В останню путь проводжали хлопця. Йому в домовину поклали весільне плаття. Мати повернулася додому, з горя заснула. Їй приснилося вінчання двох янгеликів.

Сказала, що на небесах виходить заміж

Інші описують янгола так, як його зображають на іконах: у вигляді гарного юнака з крилами, тороками — стрічками, які розвіваються у волоссі й допомагають ангелу швидко чути Божі повеління, та зерцалом — так називається сфера в руці з зображенням хреста або образом Спасителя.

— Янгол завжди поруч. Кожної хвилини опікується нами, оберігає від усього злого, посилає добрі думки, виконує накази Бога. Ангели забезпечують допомогу і захист, коли потрібно здійснюють покарання, накладене Богом, насилають хвороби та проблеми як життєві випробування.

Щоб янгол не покидав, до нього треба звертатися з молитвою щодня: "Янголе, охоронителю мій, іди зі мною! Ти попереду, а я за тобою". Сприймайте його як друга. Він радіє, коли просиш у нього поради чи допомоги. Навіть найбільший грішник має свого янгола, але, на жаль, не хоче його слухати. Янгол говорить із нами через нашу совість і серце, допомагає боротися зі спокусами.

Він не виносить тютюнового диму, лайливих слів, гучної музики, алкогольного або наркотичного дурману. Від негативної енергетики та ваших гріхів "хворіє" і втрачає силу.

Захищає людину від пристріту і чар.

— Якщо чаклун хоче зіпсувати людині життя, він своїми чарами зв'язує крила ангелу і заклинає його. Щоб ваш янгол не був безпорадним, ходіть до церкви, моліться.

21 листопада всіх ангелів і архангелів збирає Архістратиг Михаїл.

— Цього дня Господь дає йому право спасати грішників. Архістратиг стає на краю пекла, опускає туди ліве крило і змахує ним. За крило чіпляються душі грішників. Ангели ловлять їх, очищують від гріхів, моляться за їхнє спасіння. Янголи безсмертні, як і наші душі. Розум їхній досконаліший, ніж наш.

Зараз ви читаєте новину «Людину обороняє три ангели-охоронці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути