Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 05:35

"Лікарі казали: не варто налаштовуватися на оптимізм"

Автор: facebook.com
  Ганна Липківська лікувалася від коронавірусу вдома. Коли потрапила до лікарні, діагностували двостороннє запалення легень
Ганна Липківська лікувалася від коронавірусу вдома. Коли потрапила до лікарні, діагностували двостороннє запалення легень

Журналістка й викладачка 53-річна Ганна ЛИПКІВСЬКА з Києва померла від коронавірусу. За нею справили сороковини.

— Коли в Ганни проявилися перші симптоми, лікувалася вдома, — розповідає подруга, театрознавиця 42-річна Ельвіра Загурська. — За якийсь час їй стало гірше. Одразу госпіталізували. Рентген показав двостороннє запалення легень. Згодом Ганну забрали до реанімації. За кілька днів стало краще, але лікарі казали: не варто налаштовуватися на оптимізм. 21 березня раптово погіршало. Медики змушені були підключити до апарата штучної вентиляції легень. На третій день її не стало.

Ганну Липківську вважали однією з найвідоміших театральних критиків країни. Брала участь у всеукраїнських і міжнародних театральних фестивалях. Співпрацювала з багатьма виданнями. Планувала видати збірку своїх статей. Викладала історію театру в Київській естрадно-цирковій академії.

— Ганна була патріоткою. Пройшла і помаранчеву революцію, і Євромайдан. Вдома в неї висить не один прапор України, — каже Загурська. — Залишалася вірною своїм принципам, друзям і театру. Була людиною надзвичайно глибоких знань.

— Окрім високої кваліфікації, Ганна Липківська була чесна й відкрита, — говорить драматург Павло Ар'є, 45 років. — Мала життєву позицію. Ніколи не говорила те, що хотіли почути. Не боялася втрутитися у складну ситуацію. У столиці не засиджувалася. Часто їздила на периферію дивитися вистави. Витрачала себе на важкі подорожі. Давала шанс тим, у кому бачила перспективу.

Із Ганною Липківською прощалися при закритій труні. Тіло кремували. Прах похоронять на Байковому кладовищі біля баби. У покійної залишилися батьки.

Зараз ви читаєте новину «"Лікарі казали: не варто налаштовуватися на оптимізм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути