Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2019 05:46

Леонід Коваленко дивився на Сонце 63 хвилини

63 хвилини дивився на сонце без захисних засобів політолог 48-річний Леонід КОВАЛЕНКО з Києва. У жовтні став рекордсменом Національного реєстру рекордів.

— П'ять років тому прочитав статтю про чоловіка із Запоріжжя, який зранку і до вечора дивився на сонце, — розповідає Леонід Коваленко у столичному Маріїнському палаці. Тут реєструють рекорд. — Писали, що японці приїздили робити про нього фільм. Почав знімати Сонце на мобільний телефон. Воно виглядало чорним. Якщо збільшити кадри, можна побачити його синім і фіолетовим. Стало цікаво, чому так відбувається. Вирішив дивитися на зірку сам. Спочатку споглядав уранці й увечері, а потім — і в інший час. Коли дивлюся на світило, спочатку бачу сяяння. Потім — чорний колір та ультрафіолет.

Експерти спостерігають, щоб Коваленко не відводив очей. Чоловік кліпає кілька разів на хвилину. Очі не сльозяться. Через годину просить ще 3 хв. Коли таймер вимикають, тре очі й дякує присутнім.

– Дружина не розуміє мого захоплення, але й не відмовляє від цього заняття, – каже. – Окулісти попереджали, що довге споглядання Сонця шкодить здоров'ю. Та цікавість переважила. Поки що проблем з очима немає.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Коваленко дивився на Сонце 63 хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути