пʼятниця, 07 грудня 2018 06:55

"Кума запропонувала виносити для неї дитину за гроші"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Син сім років сидить без роботи, — пише житомирянка Надія Тимофіївна, 70 років. — Закінчив університет, працював головним спеціалістом на підприємстві. Женився, потім розвівся. 1996-го одружився вдруге. Після того почав випивати. Не буває і дня, щоб був тверезий. На мої плачі і вмовляння не реагує".

Вкладає паспортне фото сина. Він синьо­окий, у картатій сорочці. Лист коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник.

— Втримати сина тверезим вам не під силу. Випиватиме, не зважаючи на умовляння матері та дружини. За допомогою алкоголю забуває про проблеми та сімейні обов'язки. Закодується у квітні. Та довго не протримається. Хочете повернути сина до нормального життя, лікуйте від алкозалежності. Сили волі забракне,

аби зав'язати з випивкою самотужки.

"Кума 13 років не може завагітніти, — пише 34-річна Анастасія з Хмельницької області. — Її чоловік на 17 років старший за неї. Пробували штучне запліднення, але чотири спроби закінчилися невдачею. Чоловік забрав її жити до Києва, бо там почав новий бізнес. Нещодавно їздила до них у гості. Наташа зізналася, що шукає сурогатну матір. Кума запропонувала мені виносити для неї дитину за гроші. Хочу їм допомогти, але взяти гріх на душу боюся. Бо не зможу віддати дитину, яку дев'ять місяців носитиму під серцем".

Біоенергетик запалює три свічки. Дістає з конверта фото Анастасії та Наталії. Брюнетки фотографуються в купальниках на березі річки. В руках тримають шампури з шашликами.

— Яке рішення не прийняли б, воно віддалить вас від подруги та надовго зіпсує ваші стосунки. Наталія вважатиме, що не хочете їй допомогти, бо заздрите, що живе в достатку. Намагання пояснити подрузі, що морально не готові стати сурогатною матір'ю, закінчаться фіаско. Скоро завагітнієте втретє від свого чоловіка. Уже маєте двох хлопців. Наступного року народите дівчинку. Кума всиновить хлопчика на початку 2020-го.

"Доньці Тані виповнилося 35 років, — розповідає в листі хмельничанка Ольга Володимирівна, 63 роки. — Вона гарна жінка й хороша господиня. Має сина й доньку. Із зятем жили добре до 2014-го. А потім віддалилися, перестали розуміти одне одного. Назар часто оформляв від­рядження у Вінницьку область. Торік у листопаді вони розлучилися. У січні зять оженився на іншій. Вона теж була заміжня, але дітей не має. Це стало великою трагедією для доньки. Після розлучення потрапила у психлікарню. Досі про­довжує любити колишнього чоловіка. Я з Назаром говорила. Але зять як у тумані. Для всіх знайомих їхнє розлучення стало несподіванкою".

— Колишній зять познайомився з коханкою торік. Їхні стосунки тривали вісім місяців. Оформляв відрядження, аби зустрітися із розлучницею. Без чарів тут не обійшлося. Забрала чоловіка з сім'ї і надіється, що буде з ним щаслива. Даремно. Завагітніти від нього їй не вдасться. Проб­леми по-жіночому скоро нагадають про себе. Донька не зможе вибачити зраду, хоч і готова відновити стосунки з колишнім. Навесні зустріне чоловіка, з яким побереться за рік. Це допоможе їй забути пережите. Мігрені відступлять. Із часом відмовиться від антидепресантів і заспокійливого.

"З сусідами не спілкуємося чотири роки, — пише 48-річна Ірина Олегівна з Херсонської області. — Відколи їхній син повернувся з тюрми, з нашого подвір'я почали зникати речі. Вкрав тачку, на металолом здав два наші каналізаційні люки. Чоловік ходив сваритися, а сусіди кричать, що їхній син виправився. Та такі, як він, не міняються. Дружину побив і вигнав. Привів зечку, з якою переписувався у колонії. Продають горілку. П'яні компанії табунами ходять. У нього чекушку купляють, біля нас розпивають. Односельчанин у них пляшку взяв. Випив. Заснув під воротами і замерз. Через день поховали. Щоб позбутися сусідства, хочемо продати хату".

Біоенергетик сканує долонею фото цегляного будинка, накритого зеленою черепицею. Поруч стоїть жінка у вишневій куртці й шапці-вушанці.

— Щоб швидко знайти покупця, виставляйте дім на продаж у березні. Переїзд у місто буде обом на руку. Чоловік знайде хорошу роботу, ви зможете бути ближче до сина-студента. Якщо покидати рідну оселю немає бажання, потерпіть ще півроку. Сусід із новою дружиною поїдуть на заробітки. Його батьки не дошкулятимуть, бо продавати спиртне перестануть. На них уже написали кілька заяв у поліцію. Проблеми відступлять, та ви все одно задумаєтеся над переїздом. Захочеться змін.

Зараз ви читаєте новину «"Кума запропонувала виносити для неї дитину за гроші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути