середа, 20 квітня 2011 04:00

Кучму пожалів сліпий адвокат

Автор: фото: Тарас Подолян
  Екс-президент Леонід Кучма обіймає дружину Людмилу (ліворуч) під час спілкування з гостями церемонії ”Гордість країни” у столичному Оперному театрі
Екс-президент Леонід Кучма обіймає дружину Людмилу (ліворуч) під час спілкування з гостями церемонії ”Гордість країни” у столичному Оперному театрі

О 18.00 перед столичним Оперним театром розстеляють червону доріжку. Там готуються до вручення премій "Гордість країни". Через півгодини килимом іде боксер 39-річний Віталій Кличко. За 5 хв. з'являється його дружина Наталя із сином 11-річним Єгором і донькою Єлизаветою-Вікторією, 8 років. Просить фотографів не знімати дітей. Затуляє їхні обличчя.

Віталій чекає на дружину у фойє.

— Рятувати інших не доводилося, але мені одного разу життя врятував сусідський хлопець, — розповідає. — Я був хлопчисько, не вмів плавати. У річці зайшов на глибину, а вийти не можу. Ледь не потонув. Добре, що він мене помітив.

О 19.00 починається церемонія нагородження. Боксер із сім'єю сідає у третьому ряду. Нагороду віддає 12-річному Андрієві Жовтоногу із селища Немішаєве під Києвом. Той 7 год. тримав на плечах 5-річного брата, коли малий провалився у крижану воду.

— Ми з тобою такі схожі, — каже хлопцеві Віталій на сцені. — У мене теж є менший брат. Мама колись сказала: "Бережи Володю!". Ми вже виросли — мені майже 40, а йому 35 років. Та ми досі один одного оберігаємо.

Глядачі в залі плачуть. У мікрофон схлипує ведуча церемонії Марія Єфросиніна. Хлопцеві, крім грамоти, вручають документи, які дозволять йому вступити на особливих умовах до Київського військового ліцею ім. Богуна.

Наймолодшу в Україні оперну співачку 10-річну Соломію Лук'янець нагороджує екс-президент 72-річний Леонід Кучма. Торік вона стала стипендіатом його фонду "Україна".

— Ви мене пам'ятаєте, — тягне Кучму за рукав піджака незрячий чоловік, намагається обійняти. Називається адвокатом. — П'ять років тому ви мені премію вручили — "Заслужений юрист". Почув, що вас по судах тягають. Переживаю дуже. Тримайтеся там. Якщо потрібні мої послуги, звертайтеся, допоможу, бо дуже вас жалко.

Екс-президент усміхається, від послуг адвоката відмовляється, тисне йому руку і займає своє місце в залі.

За вечір вручають 12 нагород. У номінації "Сімейна історія" відзначають Павла Стецюка із села Золочівка Демидівського району на Рівненщині. Після смерті дружини він сам виховує сімох дітей. Коли підіймається на сцену, зал аплодує стоячи.

Зараз ви читаєте новину «Кучму пожалів сліпий адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути