пʼятниця, 13 січня 2012 06:00

Кравчук у день народження вигулював собак

Автор: фото з сайта ura.dn.ua.
  Леонід Кравчук, перший президент України, цілує в щоку онуку Марію. Свій день народження політик не святкуватиме до 80-річного ювілею
Леонід Кравчук, перший президент України, цілує в щоку онуку Марію. Свій день народження політик не святкуватиме до 80-річного ювілею

10 січня першому президенту України Леоніду Кравчуку виповнилося 78 років. Бенкету не влаштовував, гостей приймав у своєму офісі на вул. Грушевського, 10.

— Леонід Макарович не святкував день народження і не має наміру цього робити до свого 80-річного ювілею, — каже його прес-секретар Оксана Сибірцева. — На роботі він був з 14.00 до 18.00. Весь цей час приймав вітання. Приходили Юрій Богуцький, Ніна Карпачова, Михайло Кулиняк, Василь Вовкун. Колишні президенти Віктор Ющенко і Леонід Кучма привітали телефоном. Віктор Янукович передав квіти.

Леонідові Кравчуку дарували книжки, картини і скульптури драконів.

— Найкращий подарунок я отримав у 8 років, коли батьки подарували мені ковзани, — розповідає. — Про них завжди мріяв. За рік до того змайстрував собі ковзани з дерев'яних колодок і дроту. Примотав до ніг та поїхав. Кататися в них було незручно, бо ноги постійно роз'їжджалися. У батьків ніколи не просив подарунків, бо жили ми бідно.

Зараз Леонід Кравчук очолює правління асоціації "Україна-Китай". Разом з дружиною Антоніною Михайлівною, 76 років, живе у Кончі-Заспі. Має сина Олександра, онуків Марію та Андрія і правнучку Олену.

— Разом з родиною годину посиділи за столом. Перед сном пішов гуляти зі своїми собаками. Їх у мене три — Жак, Марта і Цезар. Гуляю з ними за будь-якої погоди. Якщо йде дощ, то одягаю картуз і одяг, що не промокає.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук у день народження вигулював собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути