пʼятниця, 02 листопада 2007 14:00

Котів Ніни Нечипоренко вбили сусіди

  Ніна Нечипоренко з Черкас годує приблудне кошеня зі шприца
Ніна Нечипоренко з Черкас годує приблудне кошеня зі шприца

46-річна Ніна Нечипоренко з Черкас збирає і лікує бродячих котів. Сама купує їм ліки, возить до ветлікарні. Уже здорових роздає людям.

Просить прийти ввечері:

— Я вдень ходжу котиків роздаю. І давайте завтра, бо сьогодні буде по телевізору "Жди меня". Я люблю цю передачу.

Мешкає Ніна Нечипоренко сама. З чоловіком розлучилася давно. Має доньку.

Закінчила медучилище в Черкасах, працювала в обласній лікарні медсестрою. Тоді вийшла заміж і переїхала до Казані.

Жінка каже, що кілька років жила з чоловіком. Потім повернулася з донькою до Черкас. Знову пішла працювати в обласну лікарню. Сусіди говорять, що вона дивна, і через це чоловік її покинув, а діти відцуралися.

— До доньки я не хочу. Я їй квартиру купила ще як робила, тепер хочу сама буть. Їй не подобається, що в мене багато котів. Я їй пропонувала взяти одного. Вона відмовилася.

У серванті за склом — ікони в золотистих рамках. На кухні стоїть кілька мисок із піском. У кутку біля холодильника на синій куртці та рушникові сплять двоє кошенят.

— Це найтяжчі, — зазначає Ніна Іванівна. — Триколірного сусід на щастя підібрав. Він із вікна випав. То мені віддали. Я йому уколи роблю.

На вулиці під вікнами лежить сідушка від стільця і стара ковдра. За хорошої погоди там живуть уже вилікувані коти. А коли дощ, жінка забирає їх додому.

— Раніше з будь-якою дрібницею їздила до ветлікарні. З коростою, простудою. По чотири коти носила в коробках. А тоді навчилася лікувати їх сама, — говорить жінка.

Вилікуваних тварин Ніна Іванівна роздає за оголошеннями в місцевих газетах "От и До" та "Авізо". Іноді дає бабусям, що торгують біля ринку, аби теж комусь віддавали. Але ті просять за послугу гроші.

— Раніше обходилося п"ятіркою. А зараз за маленьке кошеня хочуть 15 гривень, а за переросле 25.

Сусіди скаржаться на Ніну Іванівну в ЖЕК. 51-річна Людмила Фоменко мешкає в сусідньому під"їзді. Її квартира — через стіну від Нечипоренко. Каже, вночі їй не дає спати шум води. Вважає, що сусідка купає котів.

— Я не купаю їх, бо вони не привчені. А раптом у вуха вода попаде? — заперечує Нечипоренко.

Людмилі не подобається, що Ніна Іванівна годує котів під вікнами:

— Улітку спека 40 градусів, а в мене під вікном — борщі. Нічого проти котів не маю, теж їх підгодовувала. Але ж їх по сорок тут бігає! Увечері, як умикаю світло, у вікно до мене стрибають, бо вона привчила їх. По п"ять котів залітає.

Людмила Фоменко вибачається, що не може запросити в хату.

— У мене там зараз повно людей. Родичі приїхали до лікарні.

Додає, що коти нібито пообдирали утеплення на трубах у підвалі. І тепер у квартирах погано тече гаряча вода. На завершення зауважує, що будинок у них недружний.

Ніна Іванівна боїться, що сусіди потруять тварин.

— В одному будинку люди котів потруїли. А тепер прийшли до мене — просять. Готові годувати їх. Бо криси завелися. А оця Фоменко двох кошенят убила. Я в підвалі знайшла мертвих.

Зараз ви читаєте новину «Котів Ніни Нечипоренко вбили сусіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути