Ексклюзиви
понеділок, 07 вересня 2020 05:35

Коти можуть отруїтись пилком лілій

— З котами клопоту чимало. То щось не те з'їдять, то з сусідськими подеруться. Якщо рану можна замастити вазеліном, то з отруєнням не так просто, — розповідає Клавдія Сінчук, 63 роки, з села Чаква Володимирецького району на Рівненщині. — Моя Лізка як полиже квіти, то пускає слину з рота. Таке буває після лілій, пуансетії, цикламена та рододендрона.

Коли бачить такі симптоми, то викликає в кота блювоту. Поїть його зі шприца теплим соляним розчином. Змішує 1 ст. л. солі у склянці води. Кладе тварину на диван, щоб трохи звисала голова. Так легше поїти. Після блювоти дає товчене активоване вугілля уперемішку зі склянкою ромашкового чаю. Це прочистить організм і зніме спазм ­живота.

— Не можна без призначення ветеринара купувати препарати для зупинки блювоти. Сусідка так зробила, то її кицька здохла. Була ласа ще й до шоколаду. Він викликав пронос і часте серцебиття. Спершу треба заставити тварину виблювати всю нечисть, а тоді прочистити організм від інтоксикації. Після отруєння кота кілька днів тримаю на дієті. Даю відварений рис, гречку та курятину.

Зараз ви читаєте новину «Коти можуть отруїтись пилком лілій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути