середа, 05 вересня 2007 15:28

Костянтин Стасюк хоче жити 500 років

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Костянтин Стасюк на майдані Незалежності у Києві. Він їсть чотири рази на тиждень, але постійно п’є чай і горілку. Каже, що горілка — енергетичний продукт
Костянтин Стасюк на майдані Незалежності у Києві. Він їсть чотири рази на тиждень, але постійно п’є чай і горілку. Каже, що горілка — енергетичний продукт

51-річний Костянтин Стасюк вважає себе найвитривалішою людиною у світі. Він піднімає одним пальцем 24-кілограмову гирю. 2002-го намотав на руки, ноги й живіт 46 кг залізних ланцюгів і пробіг із ними 43 км за 6,5 год. Під час бігу посміхався і дихав рівно. Це досягнення занесли до Книги рекордів Гіннеса. Усього Костянтин Васильович установив десять рекордів. А також розробив гравітаційні черевики та велосипед.

Він одягнений у темний светр зі смугами, білі штани й кеди. У правій руці тримає зелений пакет та довгу парасолю. Чоловік живе в селі Попова Слобода на Сумщині. До Києва приїхав лікувати хвору на церебральний параліч дівчинку. Ії ім"я називати не хоче.

— За допомогою вібраційного масажу виліковую всі хвороби, крім СНІДу, навіть рак лікую. Але не рекламую, бо в мене потім рук на всіх не вистачить. Навчаю своєї методики трьох хлопців у Львові та трьох у Енергодарі Запорізької області. У мене лікуються кілька депутатів, мер Києва. Із простих людей за сеанс беру п"ять гривень.

Із Костянтином ідемо на Хрещатик до ресторану швидкого харчування "Два гуся".

— А там не дорого? — цікавиться Стасюк. — Я їм чотири рази на тиждень, але постійно п"ю чай і горілку, це — енергетичний продукт. Кожні дві години випиваю 50 грамів. Ще викурюю 1–2 пачки цигарок на день і відчуваю себе наймолодшою людиною на землі.

Костянтин Васильович купує келих пива. Розповідає, що з 18 років займався рукопашним боєм. Потім створив "Гравітаційну школу бою" у Львові. Навчає битися так, щоб не витрачати енергію.

— У 43 роки від зловживання спортом у мене виникло обезводнення організму, — каже Костянтин. — Вісім місяців лежав у гіпсі, розкришився колінний суглоб, було подрібнення хребта. Навіть зуби розкришилися, — показує рідкі темні зуби. — Лікарі сказали, що кістки у моєму віці не відновляться. А я через п"ять років установив рекорд з бігу.

Сім років тому Стасюк придумав лікувальні черевики.

— Узяв звичайні футбольні бутси 42-го розміру, наклеїв на них шматки шкіри, зробив титанові вставки, начепив інші підбори. Моє взуття координує роботу серця й опорно-рухового апарату. У гравітаційних черевиках людина ходить точно. Якщо ж робить півсантиметра вбік, то одразу падає.  Така хода допомагає вирівняти хребет, а від цього усі хвороби, — запевняє Костянтин Васильович. — Кожен черевик важить два кілограми, але ця вага непомітна, ходиш як у тапках. Уже п"ять разів пропонував черевики футбольному клубу "Динамо", але вони мені не вірять. Бачать, що бідний, і навіть дверей не відчиняють.

Я вмію витягувати руку на 40 сантиметрів довше, ніж вона є насправді

Чоловік показує на фотокартці двоколісний велосипед. Каже, що це його другий винахід. Велосипед теж називає гравітаційним.

— Розробляв його місяць. Зробив довшу раму, у колеса напхав чого треба. Я свої секрети не видаю, — уточнює він. — Мій велосипед корегує роботу серця. Нині його розібрав і ховаю в одному селі, бо він ще не запатентований.

Стасюк одружений вдруге. Перша дружина Галина померла від інсульту. Від цього шлюбу є 25-річна дочка Ірина, яка має сина Максима, 5 років. Та молодша донька Олена, 24 роки, яка має доньку Настю, 2 роки. 21 серпня Олена народила ще одну дитину, назвали Мартою. Доньки з сім"ями живуть у Львові.

Друга дружина Стасюка 38-річна Ольга працює вихователькою в дитсадку. Дев"ять місяців тому вона народила доньку Вікторію.

— Дитину хотіли давно, але лікарі казали, що Оля не завагітніє. Однак я її вилікував. Робив масажі, змінив режим харчування — один раз на день. У неї відновилися нирки, зникли синці під очима. Тепер дружина як дівчинка. Ми коли роздягнемося, ми ж красавці, — сміється Костянтин Васильович. — Я збираюся жити 500 років, з кожним роком стаю молодшим. І дитина у нас здорова. Коли Вікторію принесли лікарям, вони не знали, що роботи, питали, чого у дитини розбовтані суглоби. А я кажу, що так і має бути.

Стасюк просить помацати його руку. Вона дуже тверда.

— Свої м"язи я перетворив на воду й вмію робити так, що вода у моєму тілі набуває кам"яного стану, от як зараз, — чоловік схоплюється зі стільця, махає лівою рукою, а потім на відстані суне її мені між очі. — Я вмію витягувати руку на 40 сантиметрів довше, ніж вона є насправді. Але своїх секретів не видаю.

На лівій руці в Костянтина Васильовича немає мізинця.

— Я був моряком далекого плавання, обійшов 13 морів і три океани. Палець тринадцять років тому в Японії китаєць мечем відрубав, — пояснює. — Я з ним бився у боях без правил.

1955, 29 вересня — Костянтин Стасюк народився у Львові в сім"ї міліціонера та бухгалтерки
1976–1982 — навчався на моряка у Владивостоці в Росії, інститут не закінчив
1980 — одружився зі львів"янкою Галиною, переїхав жити у Львів
1982 — народилася донька Ірина, через рік — Олена
1993–1997 — мив золото в Забайкаллі
з 2000 — керівник реабілітаційного центру інвалідів у Львові, тренер з рукопашного бою; винайшов лікувальні черевики
2002 — встановив рекорд з бігу, який записали до Книги рекордів Гіннеса
2003 — живе з вихователькою дитячого садка Ольгою
2006, 18 листопада — народилася донька Вікторія. Придумав гравітаційний велосипед

Зараз ви читаєте новину «Костянтин Стасюк хоче жити 500 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути