середа, 20 липня 2011 00:15

Кішка Лайма з'їдає помідор за хвилину

Автор: фото: Олександр Федоров
  Кішка Лайма їсть помідор з рук своєї господині Наталії. Любить також курагу, родзинки і дині
Кішка Лайма їсть помідор з рук своєї господині Наталії. Любить також курагу, родзинки і дині

— Моя кішка не схожа на інших, — каже фотограф 35-річна Наталія Чубенко. — Вона любить кавуни, дині й помідори.

Наталія живе в однокімнатній квартирі в місті Ірпінь на Київщині. Кішку Лайму підібрала на вулиці торік.

— Побачила її біля благодійного фонду Леоніда Кучми "Україна". Вона була така маленька, що на долоні поміщалася. На вулиці періщив дощ, а вона сиділа на підвіконні під карнизом. Я ледь не розплакалася. Хотіла забрати її одразу, та мала відзняти відкриття виставки у сусідньому Шоколадному будиночку. Нахилилася до кішки й кажу: "Якщо ти мене почекаєш, я заберу тебе додому". Повернулася за годину. Кішка сиділа на тому самому місці. Додому везла її за пазухою. Одне око в неї було заплющене. Закапувала його чайною заваркою. Купила спеціальний шампунь, вимила її гарно, аби вивести бліх.

Спочатку Лайма їла котячий корм та рибу.

— Сосиски і ковбасу не дуже любить. Може з'їсти шматочок сардельки або рибки. Торік почала їсти кавуни. Шматок упав на підлогу, то вона зразу на нього накинулася. Виїла так, що лише тоненька шкірка лишилася.

Наталія Чубенко дістає з пакета помідор. Миє, витирає серветкою і дає кішці. Та відкушує маленькі шматочки, ретельно прожовує. Овоч з'їдає за хвилину.

— Весною робила на кухні салат із помідорів та огірків, — згадує. — Лайма почала біля мене крутитися і нявкати, просити шматочок. Огірок вона їсти не схотіла, виплюнула. Помідор з'їла за милу душу. Від тоді для неї це — найкращий делікатес.

Наталія сідає на диван. Лайма стрибає їй на коліна, облизує руки.

— Вона завжди зустрічає мене на порозі. Починає лащитися й муркотіти. Іноді вранці будить мене. Залазить на тумбочку і з розгону стрибає на ліжко. Від цього зразу прокидаюся. Недавно почали ремонт. Не було мене вдома тиждень. Повертаюся, а робітники розповідають: "У вас дивна кішка. Доки ми труби клали, вона нам на спини стрибала і так каталася".

Ще Лайма любить курагу і родзинки.

— Якось купила півкілограма родзинок і забула викласти із сумки. Лайма сама їх знайшла. Розірвала целофан і з'їла жменю. Недавно почала їсти й дині. Минулого тижня порізала диню на шматки і поклала на холодильник. Лайма вистрибнула нагору і скинула на підлогу один шматок. З'їла його разом зі шкіркою.

Зараз ви читаєте новину «Кішка Лайма з'їдає помідор за хвилину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути