середа, 07 грудня 2011 08:54

Кишенькові злодії застосовують прийоми фокусників

Автор: фото надане Віталієм Лузкарем
  Киянин Віталій Лузкар під час виступу у фіналі третього сезону телевізійного проекту ”Україна має талант”. Фокусник виграв один мільйон гривень
Киянин Віталій Лузкар під час виступу у фіналі третього сезону телевізійного проекту ”Україна має талант”. Фокусник виграв один мільйон гривень

— Навіть у фокусників не все вдається. Виступав на весіллі. З руки випустив голуба. Птах мав повернутися назад, але полетів до нареченої та сів їй на плече, — згадує фокусник 25-річний Віталій Лузкар із Києва.

Він переміг у третьому сезоні телевізійного проекту "Україна має талант". Виграв 1 млн грн. Гроші витратить на створення Театру магії.

— Даю голубу знаки, щоб летів до мене, а він не реагує. Довелося забути про фокуси, підійти до нареченої, щоб узяти птаха. Потім викрутився: підкинув його вгору, він зник і, як треба, перетворився на шалик. Усі подумали, що так і було задумано. Головне — спритність рук.

Видресирував семеро голубів.

— Їх приручити і заставити показувати фокуси найважче. Кільком дав імена по трюках, які виконують: Кулька, Синя Хустинка, Жовта Хустинка, Вогонь. Тримаю у клітці на балконі.

Трюками зацікавився у восьмому класі, коли мав 13 років. Потім вступив до столичного циркового коледжу.

— У школу прийшов викладач циркової студії, оголосив набір. Я перші фокуси робив на маминих шаликах. У школі чіпляв шпаргалки на резинці до рукавів. Виходив до дошки, висмикував шпаргалку, списував і відправляв назад у рукав. Увечері тато приніс додому зарплату. Я вирішив повправлятися: жартома витягнув у нього з кишені гаманця. Мама, як завжди: "Давай зарплату". Тато хап-хап рукою, а гаманця нема. Усі відразу запанікували, тому я зізнався. Тепер якщо щось зникає, то знають, звідки вітер дме.

Прийоми фокусників застосовують кишенькові злодії.

— Якось зняв із друга годинник — відволік його розмовою і непомітно розстібнув на зап'ясті за пару секунд. Цей жанр у фокусників називається пік-покінг. Кишенькові крадії його перейняли. У транспорті злодій витягує із сумочки телефон за 2 секунди. Наступає людині на ногу і в цей час тягне мобільний. Потерпілий не відчує, що хтось риється у сумці, бо перейматиметься ногою. Крадій вибачається і виходить на наступній зупинці.

— Фокусникам легко залицятися. Приходиш на побачення. Змахуєш хустиною. Звідкись береться червона троянда. Дівчина, як правило, мліє.

Необачність фокусника на сцені може обернутися пожежею.

— Під час виступу на відкритті "Магеллана" 2005 року виконував трюк: підпалював сірником свої рукавиці. Вони згорали і зникали. Усе йшло добре. Аж дивлюся, люди в залі шепочуть, що щось горить. Бачу — палає стілець. Напевно, якась іскра на нього потрапила і поролон зайнявся.

За шість років гастролей дав п'ять тисяч концертів у Китаї, Індії, Кореї, Японії, на Шри-Ланці, в Туреччині, Італії, Білорусі, Литві, Росії. За виступ на весіллі чи дні народження бере від 1 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Кишенькові злодії застосовують прийоми фокусників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути