четвер, 18 червня 2020 06:25

Катерина Катющева зникла під час марафону

Автор: unian.ua
  Катерина Катющева була членкинею збірної України з добового бігу. Мала прізвисько ”Залізна жінка”
Катерина Катющева була членкинею збірної України з добового бігу. Мала прізвисько ”Залізна жінка”

40 людей упродовж 8 год. шукали спортсменку 33-річну Катерину КАТЮЩЕВУ. 14 червня вона зникла під час марафону "Ультратрейл Куяльник". Учасникам змагання за 14 год. треба було здолати 70 км.

— Забіг розпочався на території неподалік Куяльницького лиману. Бігти було важко, бо стояла страшна спека, — розповідає подруга Аліна Хворостяна, 32 роки. — Катя бігла першою. Та за 10 кілометрів до фінішу зв'язок з нею втратили. Друзі забили тривогу. Поліція розглядала версію з викраденням. Разом з ними на її пошуки вирушили родичі, волонтери й спортсмени. Знайшли Катю ближче до ночі. Від стежки вона відповзла на 20 метрів, а потім скотилася в канаву. Там лежала непритомна. Спочатку отримала тепловий удар, а пізніше — переохолодження.

Жінку забрали до Одеської обласної лікарні.

— Стан її був тяжкий. Вона ні з ким не говорила. Їй дали води, зробили МРТ і кардіограму. Ввели глюкозу й поклали в реанімацію. Друзі залишалися з нею до ранку. Потім лікарі сказали, що ситуація під контролем. Та ввечері її організм не витримав. Катя померла від інсульту.

Катерина Катющева була родом з села Адамівка Білгород-Дністровського району на Одещині. Мала звання майстра спорту з легкої атлетики, була членкинею збірної України з добового бігу. Торік перемогла на змаганнях "Залізна людина" серед жінок, стала переможницею двох ультрамарафонів: у Києві та молдовському Кишиневі. Вона — перша жінка в Одесі, яка пробігла 100 км. Дистанцію здолала за 17 год. 14 хв.

— Катя була фанаткою спорту, щодня бігала берегом Чорного моря. Сильна і витривала. Ніхто припустити не міг, що така трагедія може з нею статися, — говорить Хворостяна. — Була прекрасною людиною. Любила посміятися і пожартувати. Зналася на літературі. Мала в інстаграмі платформу з продажу книжок. На неї підписані 16 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Катющева зникла під час марафону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути