пʼятниця, 22 лютого 2019 00:55

Карл Лагерфельд за 13 місяців схуд на 40 кілограмів

Автор: Reuters
  Модельєр Карл Лагерфельд очолював французький модний дім ”Шанель” 30 років. Він захоплювався фотографією. Мав у Парижі книгарню та власне видавництво
Модельєр Карл Лагерфельд очолював французький модний дім ”Шанель” 30 років. Він захоплювався фотографією. Мав у Парижі книгарню та власне видавництво

— Краса не вимагає жертв. Вона потребує грошей, — казав німецький модельєр і фотограф 85-річний Карл ЛАГЕРФЕЛЬД. 19 лютого він помер від раку підшлункової залози.

— Карл пишався своїм здоров'ям і правильним способом життя, тому діагноз рак став справжнім шоком, — розповідають в оточенні дизайнера. — Останнім часом був знесилений. У січні вперше не вийшов на уклін після показу своєї нової колекції. У понеділок через різке погіршення здоров'я Карла терміново поклали до лікарні. Вночі наступного дня його серце зупинилося.

Народився в німецькому Гамбурзі в родині банкіра.

— З дитинства звик рано прокидатися, — говорив він. — Коли я хотів довше поспати, няня повторювала: "Той, хто пізно встає, в житті нічого не досягає".

Навчався у паризькій Школі при Синдикаті високої моди. ­Понад 10 років ­співпрацював одразу з чотирма брендами: французькими "Шарле Джордан", "Хлої", італійськими "Фенді" та "Кріція". 1983-го став художнім директором французької компанії "Шанель", яка тоді переживала кризу. Лагерфельду вдалося повернути модному будинку колишню славу. 1980-го захопився фотографією — знімав власні покази мод та рекламні кампанії. ­Також малював карикатури. Мав у колекції майже 300 тис. книжок. У Парижі відкрив книгарню і заснував власне видавництво.

— У мене більше книг, ніж полиць для них. І я всі їх прочитав. Я як Шварценеґґер, тільки качаю мізки, — казав Лагерфельд.

2002 року видав книжку "Дієта Карла Лагерфельда". У ній розповів, як за 13 місяців схуд на 40 кг.

— Тіло має бути досконалим. Якщо воно не таке, сядьте на дієту і купуйте речі меншого розміру, — говорив.

Карл Лагерфельд мав стосунки з художником і поетом Жаком де Башером. 1989 року він помер від ВІЛ. Після цього Лагерфельд жив один. Мав домробітницю, кухаря та шофера. Тримав кішку бірманської породи Шупетт. Найняв для неї двох покоївок, купив кілька ошийників із діамантами. Відкрив для Шупетт рахунок у банку. За зйомки у рекламі вона заробила майже $3 млн.

— Моя любов — у могилі, на цьому все скінчилося, — говорив Карл Лагерфельд. — За минулим ніколи не мав ностальгії. Треба вміти підлаштуватися під майбутнє. Бо ностальгія означає, що ваш час закінчився. Тепер моя єдина любов — робота. Вона набагато важливіша за будь-які прихильності.

Зараз ви читаєте новину «Карл Лагерфельд за 13 місяців схуд на 40 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути