пʼятниця, 10 лютого 2017 05:55

Із Віктором Чановим стався нещасний випадок удома
2

Віктор Чанов упав зі сходинок в своєму заміському ­будинку. Йому йшов 58‑й рік
Фото: ФОТО З САЙТА www.segodnya.ua
Віктор Чанов з 1981-го до 1990-го захищав ворота київського ”Динамо”

— Ніякого криміналу в його смерті немає. Нещасний випадок удома. З кожним могло таке трапитися, — каже співрозмовник про загибель 57-річного Віктора Чанова.

Колишнього воротаря київського "Динамо" та збірної СРСР знайшли закривавленим на дачі в селі Рославичі Васильківського району на Київщині в ніч на 20 січня. 18 днів перебував у комі. 8 лютого о 19:50 помер, не приходячи до тями.

Після смерті з'явилася інформація, ніби авто Чанова зупинили невідомі і побили, завдавши черепно-мозкових травм. Вона не підтвердилася. Колишній футболіст невдало впав зі сходів та ушкодив голову, за неофіційною інформацією.

Чанов народився у Донецьку. Його старший брат В'ячеслав і батько Віктор Гаврилович також були футбольними воротарями. 19-річним дебютував за донецький "Шахтар". 1981-го перейшов до київського "Динамо".

— Лобановський кликав мене шість разів, — розповідав. — На сьомий погодився, бо зрозумів: наступної розмови може й не бути.

1984 року травмувався — перелом пальця руки. Весь наступний сезон пропустив — у воротах стояв Михайло Михайлов. Чанов повернувся на початку сезону 1986-го. Зіграв у всіх вирішальних матчах переможного для команди Кубка кубків. Того ж року був визнаний найкращим воротарем Радянського Союзу.

Триразовий чемпіон СРСР. Віце-чемпіон Європи 1988 року в складі збірної. Там кар'єра не склалася. Тренери віддавали перевагу Рінату Дасаєву з московського "Спартака".

1990 року Чанов поїхав грати до Ізраїлю. Закінчив кар'єру за п'ять років у київському ЦСКА-"Борисфені". Згодом став тренером клубу. Зайнявся бізнесом.

— Можна сказати, працюю за спеціальністю, адже закінчив столичний торговельно-економічний інститут, — розповідав. — Ходжу без охорони. Стикаюся з податковою. Приходять і нахабно кажуть: "Давай!" От тут ім'я допомагає.

Мав квартири в центрі Києва і в кримському Партеніті, будинок у пристоличній Боярці. 2007–­2008-го тренував воротарів "Динамо", коли штаб очолював Анатолій Дем'яненко.

Дружина Галина за освітою медик-рентгенолог. Одружилися наприкінці 1980-го після двох місяців знайомства. Син Вадим закінчив Інститут міжнародних відносин київського університету імені Тараса Шевченка. Займається бізнесом. Батько помер 10 років тому, мати — 2011-го. Брат працює тренером воротарів тульського "Арсенала", клуба першої ліги чемпіонату Росії.

Віктора Чанова поховають сьогодні. Прощання з ним відбудеться на стадіоні "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Із Віктором Чановим стався нещасний випадок удома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути