Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2011 00:15

Із розмальованим тілом можна ходити шість годин

На таїландському острові Самуї влаштували конкурс найкрасивішого розмальованого тіла. Участь у ньому взяли 20 моделей. Їхню шкіру пописали з голови до п'ят фарбами та золотом.

— Традиція розписувати тіло в Таїланді виникла у 1970-х, — каже художник Крістен Ромен, 32 роки. — Таїландці мазали тіло глиною та деревним вугіллям, покривали хною та фарбами, які вручну робили з фруктів. Щоб додати малюнкам відвертості та природності, у деяких ділянках тіло надрізали хірургічними скальпелями. Шрами-надрізи посипали золотим піском.

Крістен малює квіти на тілі моделі Майї.

— Пірсинг вважають однією з найскладніших форм бодіарту. Найкраще фарба лягає на жіночі груди і чоловічу спину. Там зображення набувають потрібної форми та виразності. Із малюнками на тілі можна ходити не довше 6 годин. Шкірі важко дихати через фарбу. Пори забиваються, людина може знепритомніти або погано почуватися.

— Я вже втретє беру участь у конкурсі, — розповідає модель 20-річна Саманта. Її тіло вкрите портретами дітей. — За участь у бодіарт-змаганнях платять найвищі гонорари, бо тут потрібно оголювати груди та стегна. Після конкурсу їду додому і сиджу у ванній по 2 години. Фарбу для малюнків художники часто розбавляють із клеєм. Тоді вона краще лягає на жирну шкіру і має насиченіший колір. Щоб її відмити, треба довго лежати під водою.

Зараз ви читаєте новину «Із розмальованим тілом можна ходити шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути