Ексклюзиви
середа, 18 липня 2012 06:00

Іво Чоповського плутають із дитиною

Автор: фото з родинного архіву Іво Чоповського
  Іво Чоповський сидить за кермом авто свого названого батька Леоніда Овсяннікова. Власне ”Рено Кенгу” купив 2008 року. Його часто спиняють даїшники, аби перевірити документи
Іво Чоповський сидить за кермом авто свого названого батька Леоніда Овсяннікова. Власне ”Рено Кенгу” купив 2008 року. Його часто спиняють даїшники, аби перевірити документи

33-річний Іво Чоповський — найменший у світі актор. Через це його внесли до Книги рекордів Гіннеса. Знімається у Штатах, Україні, Росії, країнах Європи. Запрошує до помешкання в Новій Каховці на Херсонщині.

— Купили квартиру в 1999 году, когда приехали из Канады, — розповідає Іво. — Зразу ж заходився все переробляти. Зверніть увагу на двері — там і дверний замок, і вічко донизу опущені.

У кімнаті низькі меблі. Їх виготовили на замовлення в Торонто.

— Пристосовували все під мене. Аби я не тягнувся, опустили плиту, мийку, унітаз і розетки. Зараз планую ще трохи вікна зробити нижче, хоча б на 10 сантиметрів, бо зависоко.

Кілька крісел звичного розміру — це для гостей. Умощуюся на високому стільці. Іво підсовує собі дитяче крісло.

— Я родом із села на Івано-Франківщині, — розказує. — Батьки в мене звичайного зросту, десь під 160 сантиметрів були. Я в 10 років був тільки 60 сантиметрів на зріст. Чого перестав рости, ніхто не знає. Якось до сусіднього села приїхав театр "Феномен" і його керівник Леонід Овсянніков. Там виступали люди маленького зросту. Мене батьки повели до Овсяннікова. Він запропонував узяти мене на навчання до театру. Так у 10 років я подався з дому.

Іво пропонує чаю. Розливає по чашечках.

— Люблю мініатюрні речі, тому й посуд вибираю маленький. Іво — це в мене псевдонім. Справжнє ім'я — Іван. Керівник "Феномена" мені замінив батька. Ми й досі з ним разом, навіть живемо через поверх. Якось мій названий батько здибав давнього знайомого Іво Бобула. Той теж усе життя був Іваном, а потім став Іво. Каже, це сприяє естрадній кар'єрі. Я вирішив і собі стати Іво.

1997-го Чоповський із Леонідом Овсянніковим поїхали до Канади. Прожили там чотири роки.

— Устиг багато попрацювати. Знімався в серіалі "Твін Пікс" та фільмі "Ідеальний шторм". У нас на кіностудіях день можна висидіти, доки справа дійде до мене. За кордоном — пройшов у студії кастинг, приїхав на знімальний майданчик, відзняли мої сцени — і я вільний. У Канаді таким, як я, краще. Ставляться як до рівних, ніхто пальцем не тикає.

Зараз частіше запрошують до Європи на зйомки реклами. В Україні став відомим завдяки "Маскам-шоу". Працював з Іллею Ноябрьовим і Миколою Вереснем. Знімався в кліпах Камалії, "Чорнобривців", Ассоль, "Рефлексу". Нещодавно від Ірини Білик і Таїсії Повалій телефонували.

Через маленькій зріст потрапляє у кумедні ситуації.

— На митниці часто, як їдемо на гастролі, таке буває: в автобусі є певна кількість людей. Митники знають, скільки має бути паспортів. Мене за дитину сприймають, паспорта не запитують. А потім починають весь автобус обшукувати — де ще один пасажир. А з даїшниками — завжди умора. Наші, місцеві, вже мене знають. А як в іншому місті їду на своїй автівці, спочатку шокуються, що, мол, дитина за кермом, а потім наздоганяти починають.

Пригадує випадок, що стався у 18 років, коли театр їхав на гастролі до Угорщини.

— Доки всі ці катавасії з документами проходили, я підійшов до бару, взяв алкогольний коктейль, закурив. А за мною два мужики сиділи, як підскочили й давай мене виховувати. Почали говорити: "Що ж ти, дитинко, в твоєму-то віці..." Я їм документи свої показав, познайомилися. Виявилося, це начальники нашої й угорської митниці. Мені корзину фруктів принесли. До самої Угорщини нас ніхто не спиняв.

Раз виходжу з автівки з Овсянніковим, закурюю, а якась бабуська зразу підскакує до нього з претензіями: "Що ж це ви, тато, так дитину виховуєте?"

Про особисте життя актор говорити не хоче.

— У мене проблем із жінками ніколи не було. Коли довгоногих красунь заводжу до бару й пригощаю, усі бармени в шоці. Але зараз шукаю дівчину маленького зросту.

Зараз ви читаєте новину «Іво Чоповського плутають із дитиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути