вівторок, 12 грудня 2017 07:55

Ігор Мельник не переніс другого інсульту

2 грудня у Львівській лікарні швидкої допомоги від інсульту помер журналіст і краєзнавець Ігор Мельник. Йому було 65 років.

– Перший інсульт у Ігоря Володимировича стався на початку 2017-го, – кажуть колеги. – Він його пережив і швидко реабілітувався. Другого не переніс.

Ігор Мельник закінчив львівську "Політехніку". Працював інженером-конструктором. Наприкінці 1980-х створив у Львові Товариство рідної мови ім. Тараса Шевченка. Згодом воно стало всеукраїнським і отримало назву "Просвіта". Видав 10 книжок про історію львівських вулиць. Писав нариси про галицькі міста.

– Ігор Володимирович зосередився на одній темі. Демонстрував при цьому енциклопедичні знання, – каже товариш, письменник 65-річний Юрій Винничук. – Він носив у голові безліч всілякої інформації, пов'язаної зі Львовом і Галичиною. З ним я міг порадитися, щось уточнити. Його важко було чимось здивувати. Коли казав, що знайшов якусь стару польську книжку з історії Львова, він уже знав про неї.

Ігор Мельник був одним з організаторів Народного руху України. 2012-го заснував Українську Галицьку партію. Працював у львівській газеті "Поступ". Останні чотири роки публікувався в інтернет-виданні "Збруч". У нього залишилися дружина і дві доньки.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Мельник не переніс другого інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути