середа, 22 червня 2016 00:40

Христина Кречківська має найдовше волосся в Україні

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Христина Кречківська з міста Дрогобич на Львівщині потрапила до Національного реєстру рекордів. Має волосся завдовжки 2,45 метра
Христина Кречківська з міста Дрогобич на Львівщині потрапила до Національного реєстру рекордів. Має волосся завдовжки 2,45 метра

— Волосся заплітаю в косу та чотири рази обмотую її навколо голови. З розпущеним ходити не можу, бо замітатиму землю, — каже 27-річна Христина КРЕЧКІВСЬКА із Дрогобича на Львівщині.

15 червня вона потрапила до Національного реєстру рекордів. Має найдовше волосся в Україні. При зрості 178 см у неї 2,45-метрова коса.

Рекорд реєструють у столичному салоні краси стиліста Юрія Царьова. У білій вишитій сукні Христина Кречківська сидить у кріслі. Троє перукарів миють її волосся.

— Відрощувати коси почала в шостому класі, — розповідає Христина. — Подруги вмовили підстригтися. Послухала й пошкодувала. Відтоді не обрізаю. Кілька разів укорочувала кінчики. Востаннє підрізала їх на 15 сантиметрів торік.

Христина пересідає в крісло перед дзеркалом. Понад годину перукарі розчісують її волосся. Воно куйовдиться та плутається.

— Надо разделить его на мелкие прядки и по очереди расчесывать их, — говорить стиліст 38-річний Юрій Царьов. Бере щітку й починає чесати. — В середньому за місяць волосся виростає на 1,5 сантиметра. Більшість дівчат не мають довгі коси. Вони стають ламкі, кінчики січуться. Це залежить від генетики. У Христини з цим проблем немає. Її волосся — в ідеальному стані.

Рекордсменка притримує його руками. Час од часу кривиться від болю.

— Коси мию раз на тиждень. Розчісую три години, — каже Христина Кречківська. — Шампунь наношу на голову. Решту волосся мию в мильній воді. Змотую рушником і даю підсохнути. Розчісувати допомагає мама, бо сама не справилася б. Щітками і гребінцями не користуємося. Волосся розбираємо пальцями на волосинки й викладаємо на прасувальну дошку.

Експерт Національного реєстру рекордів дістає з кишені 3-метрову рулетку. Просить Христину стати на стілець. Волосся закриває жінці плечі й волочиться по підлозі.

— Коли навчалася в університеті, перемогла в конкурсі "Ой, не ріж косу, бо хороша". На ­екзамен хтось приніс викладачу газету з моєю фотографією. Той здивувався: "Бачив, що у вас довгі коси. Але не думав, що насті­льки". Приймати іспит відмови­вся. Поставив у заліковку "від­мінно". Про довжину волосся не здогадувався й чоловік. Коли вперше побачив розплетену, сказав: "Думав, у тебе коса по пояс. А вона більша за тебе". Друзі іноді говорять: "Для чого мати довге волосся, коли не можеш його у повній ­красі показувати?" Після таких слів з'являлися думки підстригтися. Та поки що рука не піднімається.

Христина за освітою — юрист. Працює в логістичній фірмі. Зараз — у декретній відпустці. Із чоловіком Романом виховують доньку 2-річну Софію.

— Романові мої коси подобаються. Донька теж від них у захваті. Нещодавно сказала, що хоче мати довге волосся.

Зараз ви читаєте новину «Христина Кречківська має найдовше волосся в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути