вівторок, 16 січня 2018 05:16

Харківський бізнесмен купив тисячу порцій сирників

Автор: www.FACEBOOK.com
  Донька Юлії Піменової 6-річна Уляна складає в коробку готові сирники. Порцію продають за 35 гривень. До кожної дівчина додає власноруч написане побажання
Донька Юлії Піменової 6-річна Уляна складає в коробку готові сирники. Порцію продають за 35 гривень. До кожної дівчина додає власноруч написане побажання

— Хотіла показати доньці, що мрії здійснюються. Головне — мати чіткий план і мотивацію, — каже 34-річна Юлія Піменова з Харкова. Три місяці тому з донькою 6-річною Уляною почали готувати й продавати сирники. Хочуть зібрати гроші на поїздку в Лапландію.

Юлія Піменова створила у "Фейсбуку" сторінку "Сирники для Санти". Через неї продає ласощі. Порція коштує 35 грн.

— Якось Уляна сказала, що мріє поїхати до Санта Клауса в Лапландію, — розповідає Юлія. — Рік вона збирала гроші у свій маленький гаманець. Коли перераховувала дрібні, сказала їй: "Давай спробуємо якось заробити на твою мрію". Вирішили готувати сирники — раніше часто робили їх удвох. Подумали, що офісним працівникам вони б сподобалися. Уляна скачує з тіста колобочки, а я їх смажу. До кожної порції донька додає власноруч написане побажання.

Перший пост опублікували торік у жовтні.

— Його лайкали, репостили й коментували, — розповідає Юлія. — Наступного дня мали замовлення на тиждень вперед. Спочатку сирники замовляли друзі, підписані на мою сторінку. З часом почали купувати й незнайомці. Якось замовлення зробила маркетолог із місцевого кінотеатру. Під час зустрічі подарувала Уляні два квитки на мультфільм. Сказала: "Смажити сирники — важка праця для дитини. Хочу, щоб ти мала можливість відпочити й відволіктися". Викладач англійської мови подарувала Уляні теплі рукавички. Мовляв, вони згодяться їй у Лапландії. Одна дівчина заплатила за сирники в євро — дала більше, ніж потрібно. Харківський бізнесмен купив у нас тисячу порцій для різних соціальних установ. Готували кілька тижнів, бо відразу насмажити таку кількість сирників на двох пательнях не встигали.

Часто їх замовляють люди з інших міст. Кажуть: "Зараз готові оплатити. А скуштуємо, коли будемо у Харкові". Серед замовників є й українці, які мешкають за кордоном. Смаколики просять привезти їхнім харківським знайомим чи передати в шпиталь. Останнім часом пожвавилися хлопці з передової. Сирники замовляють для своїх рідних чи друзів.

На кінець грудня назбирали 1 тис. євро — третину потрібної суми.

— Торік останнє замовлення отримали від турецької авіакомпанії "Туркіш Аерлайнс". Замість грошей її генеральний директор вручив Уляні два квитки на літак в обидва боки. Та ми й далі смажимо сирники. Залишилося ще зібрати гроші на проживання та проїзд із Гельсінкі до резиденції Санти.

Зараз ви читаєте новину «Харківський бізнесмен купив тисячу порцій сирників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути