середа, 11 квітня 2018 05:01

Григорій Бурбеза переніс дві операції на серці

Автор: WWW.FACEBOOK.COM
  Григорій Бурбеза очолював тернопільське видавництво ”Лілея”. 12 років був депутатом міської ради
Григорій Бурбеза очолював тернопільське видавництво ”Лілея”. 12 років був депутатом міської ради

4 квітня у селі Підгородне на Тернопільщині поховали видавця та журналіста Григорія Бурбезу. Помер на ­59-му році. Хворів на цукровий діабет, мав проблеми з серцем. У нього залишилися дружина, син і донька.

— Років п'ять-шість тому Григорій "загримів" у лікарню з інфарктом, — розповідає товариш 55-річний Сергій Сінкевич. — Коли відвідував його в реанімації, він через силу казав: "Сєрьога, проскочимо". Відтоді переніс дві операції на серці. Проскочити не зміг.

Григорій Бурбеза народився у місті Підгайці Тернопільської області. Закінчив Київський педагогічний інститут іноземних мов, нині — лінгвістичний університет. Викладав англійську мову та був директором із виховної роботи в тернопільських школах. Працював редактором місцевого видавництва "Лілея". 12 років був депутатом міської ради.

– 2004-го, коли в Києві почалася Помаранчева революція, разом із Григорієм їхали на майдан Незалежності. Він сказав, що готовий там померти. Тоді це видалося мені надто пафосним. Та з часом зрозумів: він завжди говорив те, що думав, — каже журналіст Володимир Кухар.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Бурбеза переніс дві операції на серці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути