Ексклюзиви
середа, 08 вересня 2010 07:31

Ганну Пославську мати не пускала на дискотеки

"Я першим узнав про доньчин успіх, — каже 55-річний Олександр Пославський, батько третьої віце-міс конкурсу "Міс Всесвіт-2010" Ганни Пославської, 23 роки. — Уранці за 15 хвилин до сьомої отримав від неї есемеску".

З Олександром зустрічаємося в одному з кафе у Новій Каховці на Херсонщині. Він 24 роки працював на місцевому електромашзаводі, доки підприємство не розвалилося. Тепер — інженер у будівельній компанії.

— Наступного дня ми дивилися конкурс по телевізору. У дружини сльози лилися струмком. Думали: якщо Аня увійде в десятку кращих, це для неї буде гарний результат, а вона перевершила саму себе. На роботі жінкам накрив солодкий стіл. А після роботи мужикам — гіркий.

Має трьох доньок. Вероніка, 33 роки, працює у страховій фірмі. Людмила, 31 рік, у декретній відпустці. Ганна — наймолодша. Народилася в Новій Каховці. У школу пішла в селі Вірівка Бериславського району, там живуть батьки її матері Ірини Іванівни, 54 роки. Закінчила вісім класів, у дев"ятий пішла в Новій Каховці.

— Старші сестри були їй за няньок. Коли всі діти гралися, вони її катали в колясці.

Щоліта канікули проводила в селі.

— Аня поралася по господарству: підмітала, чистила від корови і двох свиней. Мали 18 соток городу. Вона сапала, траву рвала, поливала. Десь у четвертому чи п"ятому класі попросила купити їй роликові ковзани. Відкаталася сезон, а на наступний у неї це пройшло. У класі була лідером, навіть хлопці її слухалися. Хоча подруг мала небагато. Училася добре, відмінницею ставала через раз. Приносила стопки книг із бібліотеки. Спочатку казки, потім класику. На дискотеки мама її не пускала. Потім доня дякувала, бо подружки почали курити, випивати.

Два останні шкільні роки навчалася у фізико-математичному класі Херсонського ліцею для обдарованих дітей. Хотіла вступити в університет. Жила в гуртожитку.

— Коли в Київ її завіз, кішки на душі шкребли. Страшно було залишити свою дитину у великому місті. Училася в Поплавського, додому приїздила щомісяця. Казала, що тут відпочиває від Києва. Записалася у школу модельного бізнесу. Коли до Києва приїздили відомі дизайнери, то запрошували її на покази мод. 2007-го перемогла в Запоріжжі на конкурсі "Княгиня України". Власниця конкурсу "Міс Всесвіт Україна" Олександра Ніколаєнко її помітила і запросила без відбору. Хоча через кастинг пройшли вісім тисяч дівчат.

Ганна закінчила університет культури за фахом менеджер міжнародного туризму. Здобуває другу освіту в Київському економічному університеті ім. Вадима Гетьмана.

— У дитинстві вона захоплювалася легкою атлетикою, волейболом, віндсерфінгом, — розповідає про онуку Станіслав Степанович, 76 років. — Зараз зустрічається з хлопцем із Росії. Старший за неї, уже працює.

Запрошує до хати. Сідає на край дивана, нервово пригладжує сиве волосся. Спину тримає рівно, руки кладе на коліна. Станіслав Пославський очолює міську організацію Компартії.

— У школі Аня вступила в комсомол. Тоді в місті було 28 комсомольців. Одна з них — моя онука.

Ганна це заперечує.

— То дідусь щось переплутав. Я комсомолкою ніколи не була, — каже телефоном.

Зараз ви читаєте новину «Ганну Пославську мати не пускала на дискотеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути