понеділок, 30 січня 2006 17:25

Гайтана поїде в загс на велосипеді

Автор: фото: Андрій ЄловІков
  ”Депресія — це не про мене”, — каже Гайтана
”Депресія — це не про мене”, — каже Гайтана

Ресторан "Великий Китай", у якому ми зустрічаємося зі співачкою Гайтаною, 26 років, майже порожній. Я замовляю зелений чай і кажу офіціантові, що чекаю на Гайтану.

— О, Гайтана — наш улюблений клієнт! — відгукується він.

Розповідає, що Гайтана полюбляє коньяк, свіжі салати, баранину. А ще курить кальян. За хвилину в залі вмикають її пісню. З"являється Гайтана. Співачка в джинсах, блискучому светрі поверх чорної футболки. У волоссі яскрава заколка. Кладе на стіл пачку легкого "Кента" й мобілку "Самсунг". Замовляє зелений чай і салат.

Вибираючи кальян, зупиняємося на вишнево-диневому тютюні та апельсиновому соку. Офіціант роздмухує його. Гайтана закурює, випускає ароматний дим... Каже, що любить усі кальяни, окрім м"ятного. Питаю, що означає її ім"я.

— Називаючи мене Гайтаною, батько казав, що я буду сильною і великою.

Часто закохуєтеся?

— Зараз уже ні, я ж не підліток, — сміється.

Щоденник ведете?

— Колись привезла з Франції великого зошита, в який записувала свої думки та мрії. А потім його знайшла мама, хоч я ховала його — під подушку, в шафі... Був страшенний скандал. Після цього вирішила, що краще писати вірші — ніхто не знає, вигадка вони чи правда.

А прозу не пробували писати? Он Ірина Аллегрова навіть роман написала про кохання...

— А як же! Писала любовний романчик — теж про себе. Дуже гарна була історія, хоч я її не дописала.

Офіціант приніс салат.

В Африці батьки все вирішують за дітей

— Я могла б працювати продавцем шоколаду, — замріяно каже вона. — Давно мрію про маленький ресторанчик. Щось дуже екзотичне, приморське: плетені меблі, ямайська музика, бармени у пов"язках...

Любите солодощі?

— Страшенно. Горіхову пасту, ванільне морозиво, шоколад, безе.

Лікуєтесь солодким від зимової депресії?

— Депресія — це не про мене. Мені досить змінити осінній гардероб на зимовий. Тому жити у теплій державі нецікаво, — вона закурює "Кент". — Ненавиджу штиль. Я беру від життя усе, що хочу взяти.

Заводите бурхливі романи?

— Колись, закінчивши школу, я подалала в гості до батька — в Конго. А він хотів, аби я поїхала до родичів у Францію — на навчання. Але в мене був у Києві хлопець, тому відмовилася. Батько образився, сказав, що я ненормальна. В Африці батьки все вирішують за дітей. Та я гордо заявила, що я — європейська дівчина, — згадує співачка. — Пізніше ми помирилися. Правда, йому не подобається, що я співаю. Батько хоче, щоб я була лікарем чи юристом. Він один із директорів телекомунікаційної компанії в Браззавілі. А мама — кравчиня. Коли щось роблю не так, свариться: "Ну точно як батько!".

Як вони познайомилися?

— У маминої подруги, яка зустрічалася з африканцем. Бабуся довго нічого не знала. Чула, що мама зустрічається з іноземцем, але думала, що це югослав, єврей чи болгарин. Коли народилася я, ми поїхали до Конго. Жили там п"ять років. А потім вони розійшлися, і мама повернулася в Київ.

У вас татове прізвище?

— Так, звичайно, — Ессамі, — гордо відповідає Гайтана. — І у мами теж. У нього тепер інша сім"я і син — Денджандр. Називає мене своєю європейською сестричкою.

Кальян гасне і офіціант розпалює його знову.

Бувало так, що ви кохали, а вас — ні?

— Йому було 18, а мені — 13, — каже вона з усмішкою. — Він був студентом і мав дівчину. Я так плакала. Насправді жінка обирає чоловіка, а потім робить усе так, щоб він думав, наче це він її обрав. Та ще й боровся за неї.

До ворожки не зверталися?

— Подруга розповіла мамі про якусь бабку, що жила за містом. Ми поїхали до неї. Вона дістала кавові зернята, пожувала їх і трохи дала нам. Ми з мамою посміялися та й викинули їх.

Яким ви уявляєте своє весілля?

— Весілля? — перепитує Гайтана. — Часто катаюся на велосипеді й спостерігаю, як наречені кладуть квіти до пам"ятників. Смішно, бо потім прибігають якісь хлопчики з бабусями й ті квіти забирають. Може, я поїду до загсу на велосипеді? Це було б оригінально. А ще мрію мати багато дітей. Я росла одна. Кажу мамі: "Хочу братика!", а вона: "Ой ні, доню, мені й тебе вистачить!".

1979 — народилася у Києві, виїхала з матір"ю до Конго
1984 — повернулися з Конго до України
1991 — співачка у вокальному ансамблі
1996 — почала навчатись у біблійному коледжі
2003 — перший сольний альбом "О тебе"
2005 — альбом "Слідом за тобою"

Зараз ви читаєте новину «Гайтана поїде в загс на велосипеді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути