Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2007 15:35

Ентоні Хопкінс б"є своїх дружин

Автор: фото: reuters
  Ентоні Хопкінс із дружиною Стеллою Ароєйв у Каліфорнії на прем’єрі фільму ”Тріщина” 11 квітня 2007 року
Ентоні Хопкінс із дружиною Стеллою Ароєйв у Каліфорнії на прем’єрі фільму ”Тріщина” 11 квітня 2007 року

Американський актор Ентоні Хопкінс, 69 років, стане піаністом. 2008-го він збирається дати серію концертів по всьому світу. Із оркестром виконуватиме класичні п"єси.

— Ентоні чудовий піаніст, — каже композитор Малкольм Лукер. — Людей здивує його талант.

Актор закінчив музичний коледж в Уельсі. Та його батьки вважали музику неперспективним заняттям. Батько Хопкінса Дік та мати Мюріел мали власну пекарню.

— Вони навчали мене заощаджувати гроші, — згадує актор. — Я й нині на всьому економлю. Через це посварився з режисером Френсісом Копполою. Сказав, що на зйомках використовує забагато паперу. Коппола образився.

Під впливом батька Хопкінс вступив до Лондонської драматичної академії. Та перед першим спектаклем побився з колегою-актором. Той сказав щось уїдливе про його зовнішність. Ентоні так побив кривдника, що ледь не зламав йому хребта. Його вигнали з театру.

— Мені важко співіснувати з людьми, — каже актор. — Мій дід був тираном, просто чудовиськом. Лупцював мене за найменшу провину. Коли згодом мені дісталася в театрі роль Гітлера, я змалював його з діда.

На початку 1970-х актор багато пив. Він почав бити дружину, норвезьку акторку Петронеллу Баркер.

— Як був тверезим, на колінах просив вибачення, — каже Баркер. — А напившись, кричав, що я надто гарна, аби мати одного чоловіка.

Петронелла пішла від Ентоні, забравши 5-річну доньку Абігайл. Із нею актор не спілкується. 1990-го Абігайл знялася разом із батьком у стрічці "На руїнах дня". Та на зйомках вони не пересікалися.

— Я виявився поганим батьком, — визнає Хопкінс.

Після розлучення Ентоні звернувся до Асоціації анонімних алкоголіків. Тоді ж познайомився з режисеркою Дженіфер Лінтон, молодшою за нього на п"ять років. 1973-го вони одружилися.

Він крутив роман із екс-коханкою Сильвестра Сталлоне

— Тоні наче дитина, — казала вона. — Постійно забував удома ключі та чекову книжку. Мусила щоранку класти їх до його кишені.

Хопкінс лупцював і цю дружину. Коли вона не захотіла переїжджати до Голлівуда, ганявся за Дженіфер по будинку. Але впав і зламав ногу. Вилікувавшись, переїхав до Каліфорнії. Там його кар"єра почала стрімко розвиватися. Дружину він попросив залишити зйомки й зайнятися хатніми справами.

За роль людожера Ганнібала Лектера у трилері "Мовчання ягнят" Хопкінсові заплатили $20 млн гонорару.

— Я передивився купу допитів убивць. Мене зацікавив Чарлі Менсон, — розповідає актор. — Він зарізав вагітну дружину режисера Романа Поланськи.

Він каже, що "запозичив" у Менсона погляд. Убивця дивився на слідчих не моргаючи.

— Після прем"єри Ентоні пожартував над нами, — згадують друзі актора. — Надіслав поштою кулінарну книгу з підписом "Смачного! Ваш Ганнібал".

У фільмі Хопкінс з"являється на екрані лише 16 хв. Та за цю роль він отримав "Оскар". А королева Єлизавета нагородила актора рицарським званням. За кілька років англієць узяв американське громадянство. На батьківщині на нього образилися.

Ентоні докоряв Дженіфер, що їй потрібні лише його гроші. Подейкували, що він крутив роман із екс-коханкою Сильвестра Сталлоне акторкою Джойс Інґолз. Вони разом відвідували асоціацію анонімних алкоголіків. Дженіфер теж від нього пішла, після 28 років подружнього життя. Від чоловіка вона вимагала $15 млн відступних. Він заплатив їй на $4 млн менше.

— Добре, що ми розійшлися, — казав він. — Найбільше я люблю свою самотність.

Ентоні Хопкінс жив сам 6 місяців. А потім познайомився з продавчинею антикваріату Стеллою Ароєйв, молодшою за нього на 20 років.

— Придивлявся меблі для свого будинку в Лос-Анджелесі, — розповідає Хопкінс. — Зайшов до магазину, привітався. Жінка мене обняла. Я подумав: "Яка мила!". За два дні подзвонив і запросив її на обід.

Вони побралися чотири роки тому. Актор каже, що Стелла — це найкраще, що було в його житті.

1937, 31 грудня — Ентоні Хопкінс народився в Уельсі в родині пекарів
1963 — закінчив Лондонську академію драматичного мистецтва
1967 — одружився з акторкою Петронеллою Баркер; народилася донька Абігайл
1973 — побрався з Дженіфер Лінтон; прожили 28 років
1975 — лікується від алкоголізму
1991 — отримав премію "Оскар" за роль людожера у фільмі "Мовчання ягнят"

Зараз ви читаєте новину «Ентоні Хопкінс б"є своїх дружин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути