Ексклюзиви
пʼятниця, 25 березня 2011 02:00

Елізабет Тейлор вісім разів виходила заміж

Автор: фото: REUTERS
  Голлівудська актриса Елізабет Тейлор під час однієї з фотосесій у 1967 році
Голлівудська актриса Елізабет Тейлор під час однієї з фотосесій у 1967 році

Голлівудська актриса 79-річна Елізабет Тейлор померла в середу, 23 березня, в одній із приватних лос-анджелеських клінік. Її госпіталізували місяць тому через серцеву недостатність.

— Вона перенесла операцію на серці й пережила ряд ускладнень, її стан стабілізувався, і були сподівання, що Елізабет зможе повернутися додому. На жаль, не судилося. У неї боліло в грудях, а кров'яний тиск дуже впав, — розповідає речник актриси.

Тейлор уперше знялася в кіно 9-річною. Згодом зіграла у понад 50 картинах. Двічі отримувала "Оскара" за найкращу жіночу роль. Першого разу нагороду їй вручили 1960-го за те, як зіграла повію Глорію в картині "Баттерфілд, 8". Другого "Оскара" — 1966-го після фільму "Хто боїться Вірджинії Вулф". Аби втілити образ героїні, актрисі довелося набрати зайві 10 кг. Однак глядачам Елізабет найбільше запам'яталася в образі Клеопатри. Однойменна стрічка вийшла на екрани 1963-го.

Через травму спини 2007-го актриса почала пересуватися в інвалідному візку. Пережила гостре запалення легенів, рак шкіри та видалення пухлини з мозку

Тейлор виходила заміж вісім разів за сімох чоловіків. Її партнерами були власник мережі готелів, співак, кінопродюсер, два актори, політик і водій вантажівки. Шлюби тривали від дев'яти місяців до 10 років.

— Найдовше тривали стосунки Тейлор з актором Річардом Бартоном, — розказують друзі. — Вони прожили разом 10 років та розлучилися. Через рік пара знову пішла під вінець, а ще за рік остаточно розійшлася. Елізабет називала Бартона коханням свого життя.

Останній шлюб акторка розірвала 15 років тому. Тоді вона розлучилася із водієм Ларрі Фортенскі. Вони познайомилися, коли обоє лікувалися від алкоголізму. Після розлучення Тейлор завела собаку породи мальтійська болонка на кличку Дейзі.

Торік актрисі приписували роман із 49-річним Джейсоном Вінтерсом, менеджером співачки Джанет Джексон. Але Тейлор ці чутки спростувала.

Зараз ви читаєте новину «Елізабет Тейлор вісім разів виходила заміж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути