четвер, 20 січня 2022 05:40

"Дружина пиляла, заставляла їздити на заробітки"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Внук Остап живе в Канаді, — пише вінничанка Олена Василівна, 53 роки. — Йому виповнилося 8, але погано говорить. Вимовляє окремі слова. В школі на цьому не акцентують уваги. Лише приставили до нього додаткового вчителя. А я тривожуся. Можливо, його варто привезти в Україну й показати фахівцям? У Канаді треба багато грошей, щоб знайти хорошого лікаря".

Надсилає фото онука — кучерявого хлопця з карими очима. Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Кладе долоню на фото дитини, заплющує очі.

— Переїзд в Україну навряд чи допоможе. З хлопцем ­мають працювати тамтешні логопед і психолог. Тоді не ­доведеться переривати навчання в школі й розлучатися з батьками. Не вішайте на нього ярликів і діагнозів. Затримка в розвитку сталася через важкі пологи. Дитина живе в середовищі, де функціонують одразу три мови. Від народження чує українську, англійську та французьку. Досі не адаптувався до колективу, в якому зростає. Через це виникають труднощі в стосунках із ровесниками. Все можна наздогнати й покращити, якщо не опускати руки. Дитині треба допомога спеціалістів. Страховка батьків покриє ці витрати.

"У синів Вадима й В'ячеслава проблеми з випивкою, — розповідає у листі 73-річна Катерина Василівна із Черкаської області. — Зловживають і кидати не хочуть. Як прийде мій час покинути цей світ, мрію, щоб вони були дружні й не пиячили".

Біоенергетик запалює свічку. Обводить навколо паспортних фото чоловіків. Вони схожі між собою — кароокі, високочолі. У Вадима — шрам над підборідді.

— Боїтеся, щоб сини не спилися, бо ­бачили, як горілка звела батька й чоловіка. Бажаєте, щоб зав'язали? Не тримайте вдома пляшку. Навіть коли завітають у гості, не пригощайте міцними напоями. Вадима підвищать на роботі. Якщо не хоче втратити посаду, доведеться забути про випивку навіть у вихідні. В'ячеслав спиртним не зловживатиме під впливом жінки, з якою живе. Вона поставить перед вибором — випивка або сім'я.

"14 років тому я успадкувала хату, яку побудував мій батько, — пише львів'янка Юлія Миколаївна, 63 роки. — Але життя там не складається. Підозрюю, що у всьому винна сестра. Вона розраховувала, що житло дістанеться їй. Батьки купили Даші квартиру в Івано-Франківську, куди вона поїхала навчатися. Ми з чоловіком доглядали батьків до останнього подиху. Свою квартиру залишили старшому синові. Перебралися в батьківську хату. Після похорону сестра перестала зі мною спілкуватися. В розмові з нашою тіткою сказала: "Недовго буде тішитися. Я їй там покажу, де раки зимують".

Біоенергетик кладе на стіл фото. На знімку коротко стрижена брюнетка в окулярах стоїть на подвір'ї біля будинку з маленькими вікнами й зеленими підвіконнями.

— Дарма підозрюєте сестру, коли у всьому винна сусідка. Не пускайте на поріг і не позичайте їй грошей. У цьому причина проблем. Щойно перестане гостювати у вашому домі, покращаться врожаї й краще вестиметься худоба. Син знайде гарну роботу, а донька вийде заміж. 2022 рік вашій родині запам'ятається весіллями й хрестинами. Забудьте про негативні емоції та образи. Із сестрою помиритися буде складно. На все свій час. Ще сидітимете за одним столом і матимете нагоду багато про що розповісти одна одній.

"Брат 30 років працював учителем, — розповідає в листі тернополянка Юлія Андріївна, 63 роки. — З першою дружиною розлучився. Їй постійно бракувало грошей. Пиляла, що мало заробляє. Заставляла їздити на заробітки. Він брав відпустку й катався то у Варшаву, то до Москви. Вивчив двох дітей. А в 42 роки розлучився. Познайомився з ровесницею, почали жити добре й щасливо. Ніколи йому не вказувала, що мало заробляє. В математиці йому не було рівних. Багато його учнів перемагали в олімпіадах. Торік у школу прийшов новий директор. Вони не знайшли спільної мови. Брат не витримав і звільнився. Його кликали в інший заклад, але не пішов. Вирішив кардинально змінити професію. Так у 58 років вчитель став програмістом. Хвилююся, чи впорається він, бо професія непроста. Переїхав до Львова, часто затримується в офісі допізна. З дружиною бачаться рідко. Сусіди кажуть, що до нашої невістки ходить інший чоловік".

Надсилає фото брата з дружиною, зроблене восени. Подружжя їде верхи на конях. На голові в жінки — солом'яний бриль.

— Чоловік, який приїздив на ночівлю до невістки, її троюрідний брат. Не вірте пліткам. Брат не шкодуватиме, що змінив професію. Гарно платитимуть, скоро купить квартиру й перевезе до Львова дружину.

Зараз ви читаєте новину «"Дружина пиляла, заставляла їздити на заробітки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути