середа, 01 квітня 2009 17:00

Донька Кучми подарувала п"ять мобільних клінік
5

Нардеп із Партії регіонів Олена Бондаренко (ліворуч), її колега з ”Нашої України — Народної самооборони” Ірина Геращенко та заступниця голови Київської міськадміністрації Ірена Кільчицька на Михайлівській площі в Києві
Фото: фото: Юрій МЕДВІДЬ
П’ять мобільних клінік для ВІЛ-інфікованих дітей відправили до Миколаївської, Донецької, Дніпропетровської, Київської областей та Криму. Вони діагностуватимуть дітей, які живуть у селах і райцентрах
Блакитна сумочка заступниці столичного мера Ірени Кільчицької фірми Hermes у інтернет-магазині коштує 3999 доларів
Фонд доньки екс-президента Леоніда Кучми — Олени Франчук —закупив п’ять пересувних клінік для ВІЛ-інфікованих дітей
Бізнесмен Віктор Пінчук (ліворуч) каже боксерові Віталію Кличку, що запізнився  на його бій із Хуаном Карлосом Гомесом у німецькому місті Штутгарт

— Присоединяйтесь! Против СПИДа воюем! — закликає олімпійська чемпіонка з гімнастики 30-річна Лілія Подкопаєва. У понеділок зі столичної Михайлівської площі відправили у Донецьку, Дніпропетровську, Миколаївську, Київську області та Крим п"ять мобільних клінік для ВІЛ-інфікованих дітей. За $580 тис. їх придбав фонд "АнтиСНІД" доньки екс-президента Кучми — 37-річної Олени Франчук. Кошти виручили в листопаді від аукціону дизайнерського одягу.

Подкопаєва знімає чорний плащ, одягає на светр футболку з логотипом акції. Прямує до сцени, тягнучи за собою невелику валізу на коліщатках.

— Я їду в Донецьк з екіпажем мобільної клініки. У Дніпропетровськ їдуть дівчата з гурту "Алібі", у Крим — дизайнер Андре Тан. Популярні люди можуть вплинути на молодих людей.

Чоловік Олени Франчук 48-річний бізнесмен Віктор Пінчук з"являється з охоронцем. Біля них скупчуються фотографи.

— Ну хватит уже, подождите Елену Леонидовну, — відвертається. — Все действительно работает? — зазирає у відкриту автівку.

— Все продумано, чтобы делать на месте обследования, — каже гендиректор дитячої лікарні ОХМАТДИТ Юрій Гладуш. Кілька разів дякує Пінчуку, називає його "благодійник наш".

Заступник столичного мера, 40-річна Ірена Кільчицька, згадує, як брала участь у показі AIDS Army Fashion. Вийшла на подіум у сукні від дизайнерки Ганни Бублик із карабіном на плечі.

— Спочатку хотіла вийти з сином Марком, йому тоді був місяць, — розповідає російською. — Узяла на руки, подивилася у дзеркало й передумала. Кажу нянечкам: "Девочки, ану-ка давайте мне самого большого пупса". Одягли на нього кілька памперсів. Коли подруги побачили мене з пупсом, злякалися.

Боксер 37-річний Віталій Кличко перечитує свій виступ, надрукований на аркуші в білій папці. Віддає її помічниці.

— Я виставив два квитки в перший ряд на бій брата з Хасимом Рахманом і рукавичку переможця. Торгувалися троє. Але Віктор Пінчук зробив креативний хід. Запитав, чи готовий я виставити шість квитків і три рукавички. Переможних рукавичок забракло. Після бою з Хуаном Карлосом Гомесом Олена з Віктором їх у мене взяли.

У Франчук питають, чи придбала вона на аукціоні сукню.

— Да, купила платье от дизайнера... — примовкає. — Не помню, от кого. Так волновалась, что забыла.

За годину мобільні клініки від"їжджають. Дзвонять дзвони Михайлівського собору.

— Хороший знак, — каже повнувата жінка на площі. Підбігає до Віталія Кличка по автограф, простягає йому свій паспорт. Боксер мовчки розписується в ньому.

Зараз ви читаєте новину «Донька Кучми подарувала п"ять мобільних клінік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути