субота, 15 лютого 2014 06:45

Дім розділили навпіл

— Коли подали на розлучення, думали хату продати і гроші поділити. Але шкода стало, бо все своїми руками тут будували. Зробили два входи і поділили дім пополам, — каже 34-річна Людмила Пашковська з Рівного. Із чоловіком 35-річним Олексієм розлучилася в листопаді торік. Мешкають у двоповерховому будинку з двома окремими подвір"ями. — Ми в шлюбі прожили 10 років. Хтось каже, що найкризовішими є третій і сьомий роки спільного життя, а ми зламалися на десятому, — згадує Людмила. — Майже не сварилися. Для друзів і сусідів були взірцем. Разом у Польщу на заробітки їздили. На границі познайомилися. Попали на одну ферму. До мене там поляк чіплявся. Олексій відшив і сказав, що я його жінка. Через півроку з батьками познайомив і засватав.

— Хотіла в Італію чкурнути, але Льоша не пустив. Усюди були разом. Хату будували вісім років. Позаторік тільки в неї переїхали. Для щастя нам дітей не хватало. У мене резус крові мінус, а в Олексія — плюс. Через резус-конфлікт вагітність постійно зривалася. Сваритися почали, коли Людмила захотіла всиновити дитину.

— Льоша був проти. Його тітка всиновила хлопчика 7 років, а він у 14 втік із дому і гроші в неї вкрав. Але не всі дітки такі. Я їздила по притулках. Возила одяг та іграшки, придивлялася. В інтернаті познайомилася з Максимом. Він на чотири роки молодший. Без батьків виріс. Теж дітям одяг привозив і фрукти. Не помітила, як закохалася. Від Олексія не приховувала. Коли збиралася на побачення, він футбол дивився. Не ревнував, думав, що я його так випробовую. У коридорі чотири ящики з одягом і технікою. Максим переїхав сюди наприкінці січня. Зараз у відрядженні у Празі. Речі розпакувати не встиг.

— Олексій мене не тримав. Сказав, що я сама маю зробити вибір. Подали на розлучення і почали спати у різних спальнях. Бачила, що на Новий рік із дому поїхав сам, а вернувся з дівчиною. На вигляд їй і 20 нема. Не вірила, що зможемо жити під одним дахом після розлучення. Олексій запропонував спробувати. Лишив мені всю техніку, собі забрав нашого "ланоса". Я не проти. У Максима є машина. З ним плануємо двох діток з інтернату всиновити. Олексієві двері зачинені. Телефоном каже, що сьогодні вдома не ночуватиме.

— Почуття до Люди у мене не остигли, — говорить. — Спочатку не міг простити. Ходив до духівника радитися. Каже, якщо людину любиш, то все їй маєш пробачити. Зараз у моєму житті інша жінка. Женитися не хочу.

Зараз ви читаєте новину «Дім розділили навпіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути