вівторок, 07 червня 2016 05:25

До ресторану "Остання барикада" відвідувачі не можуть знайти вхід

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Бармен київського ресторану ”Остання Барикада” готує відвідувачкам коктейлі ”Слава переможцям”. Такий коштує 89 гривень.  У ньому є горілка, виноградний і грейпфрутовий соки
Бармен київського ресторану ”Остання Барикада” готує відвідувачкам коктейлі ”Слава переможцям”. Такий коштує 89 гривень. У ньому є горілка, виноградний і грейпфрутовий соки

— Зараз ризиково вкладати гроші у нові заклади. Але я принципово не зупиняюся. Щороку відкриваю два-три ресторани. Щоб вони почали окуповуватися, потрібно три роки, — каже київський ресторатор 36-річний Дмитро Борисов. 3 червня у білій сорочці і чорних брюках зустрічає гостей у своєму закладі "Остання Барикада". Його відкрили у торговельному центрі "Глобус" на столичному майдані Незалежності. Будували 16 місяців.

Ресторан розташований на третьому поверсі. Вхід до приміщення ­закритий ­металевими пластинами. До них прикріплені вилиті з олова руки.

— Відвідувачі самі мають знайти вхід, — каже гостям адміністратор Сергій. Ті знаходять двері з третьої спроби.

У ресторані три зали. На стінах висять фотографії часів Революції гідності та українські краєвиди. Багато кримських. В останньому залі — скляний дах. Під стінами за склом видно фрагменти Лядських воріт. Їх зруйнували під час штурму Києва татаро-монгольськими ордами хана Батия 1240 року.

У ресторані готують лише з українських продуктів. Смажені телячі мізки з соусом із ботвини та коноплі коштують 69 грн. Стільки ж — страва "Внутрішній світ гусака". Горілка і кава обійдуться у 29 грн.

— Пропонуємо відвідувачам скуштувати вирощену в Україні фуа-гра та вино, — продовжує Борисов. — Найсмачніше — так звані "шмати". Це українська мармурова яловичина, яка дозріває 20–30 діб. 300-грамова порція коштує 198 гривень.

У заклад заходить голова мистецького об'єд­нання "Остання Барикада" 46-річний Олесь Доній. Бере меню й сідає за крайнім ­столиком. 2001-го він відкрив у столиці арт-кафе з такою ж назвою. Воно працювало два роки.

— "Остання Барикада" — це моя торговельна марка, — каже Доній. — Дозволили Дімі Борисову нею користуватися. Підписали угоду, що вони зберігають назву, концепцію та наповнення. Наш заклад був першим україномовним клубом у Києві. У нас вперше почали виступати політики й поети. Надавали слово всім за умови, що говоритимуть українською. Якось прийшов молодий хлопець. Сказав: "Тут у вас один олігарх хоче виступити. Він так багато зробив для країни, що може дозволити собі виступати російською". Відповів — у нас однакові правила для всіх. Хлопець сказав: "Як ви можете відмовити, коли він олігарх?" На це контраргументу не знайшов. Мовчки виставив його за двері. Цей заклад теж буде такий.

Зараз ви читаєте новину «До ресторану "Остання барикада" відвідувачі не можуть знайти вхід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути