Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2023 09:55

Актриса отримала смертельні опіки на знімальному майданчику

Актриса отримала смертельні опіки на знімальному майданчику
Режисер Віктор Івченко і актори відмовляли Інну Бурдученко від гри у стрічці "Так ніхто не кохав". Пропонували зіграти Мавку у "Лісовій Пісні" Фото: facebook.com/Календар-українця

Кіноакторка 21-річна Інна Бурдученко померла у лікувальному центрі Донецька після нещасного випадку на знімальному майданчику 15 серпня 1960 року. Люди пов'язали трагедію з прокляттями.

Дівчина походила з Чернігова, навчалася у Київському театральному інституті імені Карпенка-Карого. Зіграла в антицерковній виставі "Овід" й у фільмі режисера Віктора Івченка "Іванна". В одній з останніх сцен головна героїня зривала з шиї натільний хрест і зрікалася бога. Через це пішли непідтвердженні чутки, що Папа Римський Іван ХХІІІ прокляв картину, її творців і акторів.

Незабаром Бурдученко почала зніматися у фільмі режисера Анатолія Слісаренка "Так ніхто не кохав". Наприкінці однієї за сцен мала винести червоний прапор з "підпаленого сектантами бараку", однак зачепилася каблуком, який застряг. Тоді будівля завалилася, дівчина потрапила у полум'я і отримала 78% опіків тіла. Перебувала на 3-му місяці вагітності. Врятувати її лікарі не змогли. Після режисер Слісаренко отримав п'ять років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять українських фільмів, які забороняла радянська влада

За три роки, того самого числа, на мотоциклі розбився її чоловік – актор Іван Кирилюк. Режисер "Іванни" Віктор Івченко помер від інфаркту, а трагедії ставалися з учасниками знімальної групи чи їх родичами.

Події породили в народі численні легенди про прокляття за зйомки у антирелігійних фільмах.

6 серпня 1932 року в Італії відкрився перший Венеційський кінофестиваль - найстаріший міжнародний кіноогляд. Проходив на острові Лідо на терасі готелю Excelsior з 6 до 21 серпня. Зібрав близько 25 тис. відвідувачів.

Зараз ви читаєте новину «Актриса отримала смертельні опіки на знімальному майданчику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути