пʼятниця, 17 липня 2009 09:40

Дитині заважала спати померла бабуся

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Три місяці тому киянка Жанна Красевич, 31 рік, віднадила від свого дому померлу бабусю свого чоловіка Сергія.

— Одружилися три роки тому. Серьожа спочатку був на заробітках в Італії. Заробляв на ремонт у власній квартирі та автомобіль. Я одразу після весілля завагітніла, — розповідає жінка. — Жила зі своїми батьками, готувалася стати матір"ю, потім пологи. Народила Назарчика. Вісім місяців тому Сергій повернувся із заробітків. У спадок від бабусі йому лишилася двокімнатна квартира по вулиці Теремківській. За місяць ремонт закінчили. Але відколи переїхали, син не міг спати. Назар по 10 разів за ніч просипався і кричав. А до цього ж дитина два роки була спокійною. Батьки казали, що до нового місця не звик. Але ж хай тиждень, хай другий, а то другий місяць синок розривався.

Якось Жанна у сні побачила високу постать у білому біля колиски.

— Чоловікову бабусю, власницю квартири, я не знала. Вона померла ще до нашого з Серьожею одруження. Але уві сні відчула, що то вона. Бабуся сказала, що зла дітям не бажає. Просто приходить подивитися, як вони живуть. Узяла Назарчика на руки — і я тут же прокинулася від крику дитини.

Бабуся снилася регулярно.

— Вона то коло нашого ліжка стояла, то до кроватки Назарчика підходила. В мене аж волосся дибом ставало. Просила її йти, а вона так жалісливо: "Не гони мене".

Жанна порадилася з матір"ю Олександрою Філіпченко, 52 роки. Разом поїхали до священика в село Катюжанка під Києвом.

— Батюшка порадив молитви читати і хату освятити. По кутках сказав розвішати сухі полин, деревій, звіробій, м"яту та чебрець. Помогло мало. Тоді мама поїхала до знахарки в Фастівський район. Та жінка зразу сказала, що в квартирі є дорогі померлій речі, от вона й приходить. А ми як меблі у спальню заказували, то зробили у старовинному стилі під комод, який від бабусі лишився. Сказала про це чоловікові. Сергій порозбивав у ньому всі шухляди. Між днищами знайшов фотографії та листи померлої до родичів. Усе це спалили з комодом. За місяць бабуся перестала снитися. Дитина заспокоїлася.

Зараз ви читаєте новину «Дитині заважала спати померла бабуся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути