Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2008 18:59

Діти не платять податок за успадковане майно

"Після смерті батька я стала спадкоємцем його земельного і майнового паю. 2006 року переоформила спадщину на себе в Могилів-Подільській районній державній нотаріальній конторі. А тепер податкова інспекція прислала мені лист, що я повинна сплатити 2565,37 грн — податок із доходів. Я дзвонила в Київ, у земельний відділ. Мені пояснили, що ніякого податку я не маю платити. На чиїй стороні закон?"

Тетяна Безверхна, с Яруга Могилів-Подільського району Вінниччини.

— Донька, яка успадкувала майно, не  платить податок на прибуток, — пояснює Людмила Пахнюк, 46 років, податковий інспектор із Бердичева на Житомирщині. — Тетяні треба звернутися до податкової та пояснити, що вона є спадкоємцем у першій особі, тобто донька. Можливо, в інспекції цього не знають, тому й пред"явили той рахунок.

За словами Пахнюк, Тетяна Безверхна має подати до податкової такі документи: копію нотаріального листа на спадщину  (якщо в ньому вказується, що вона — донька), копію ідентифікаційного коду та паспорта. Якщо в нотаріальному листі не вказано, що вона донька, слід надати свідоцтво про народження. У податковій жінці доведеться заповнити декларацію, і проблему буде вирішено.

Зараз ви читаєте новину «Діти не платять податок за успадковане майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути