Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2007 17:36

"Діти хочуть бути акторами. Але ми не дозволяємо"

Автор: фото: PHL
  Володимир Мойсеєнко з донькою Єлизаветою в Києві на шоу ”Бал краси” 10 квітня 2007 року
Володимир Мойсеєнко з донькою Єлизаветою в Києві на шоу ”Бал краси” 10 квітня 2007 року

У меблевому салоні "Імперія кухонь" у Києві 46-річний Володимир Данилець та Володимир Мойсеєнко, 44 роки, знімаються в новій програмі "Коротишки" для телеканалу "1+1". Це — короткі мініатюри. Тривають вони хвилину.

Розмовляємо з гумористами біля кухонних шаф, у кутку салону. Мойсеєнко йде попереду, сідає на барний стільчик із металу. За шафами чутно Данильця: "Да, тряхнем стариной", — каже він режисерові. Незабаром до приміщення заходить і він. Сідає, закидає ногу на ногу.

— Ми проводимо міжнародний фестиваль гумору "Москва—Ялта-транзит-2007", — починає розповідь Мойсеєнко. — Багато їздили Росією — в Красноярську, Катеринбурзі, Новосибірську, Тольятті шукали таланти. 19 травня проведемо конкурс у Києві. А фінал буде в Ялті. Он Володя Коротіцин, володар нашого гран-прі, підписав контракт із найкращим цирком світу, канадським "Сірк дю Солей", — хвалиться.

Із-за мийки виходить сивий із короткою борідкою чоловік у темних окулярах. Це продюсер "Кроликів" Євгеній Перебінос.

— Ви про спонсорів розкажіть, — дивиться пильно на обох.

— Да, да, обязательно, — киває Данилець. Перебінос ховається за кухонну раковину. Гумористи кажуть, що разом працюють уже 20 років. Але відпочивають окремо.

— І так 10 місяців не відходимо один від одного, — показує зуби Мойсеєнко. — Узимку я з сім"єю катаюся на лижах у Польщі, Словаччині, Австрії, Швейцарії. Франції. А влітку їздимо до Криму.

— Я теж люблю Крим, — підхоплює Данилець. — Іще їжджу до села Дмитрівка. Там живе моя мама Віра Петрівна, їй уже 80 років. Допомагаю їй вуголь привезти, — сміється гуморист. — Відпустки маємо лише на Новий рік і в серпні. Не бачимо ні дітей, ні дружин. Сьогодні моя Людмила заїжджала. А я — на знімальному майданчику. Вона подивилася на мене, ручкою помахала і поїхала. Діти теж хочуть бути акторами, але ми їм не дозволяємо.

Я грав Анну Кареніну

Питаю, чи легко чоловікам грати жіночі ролі.

— Одягаєш парик, халат, це допомагає, — складає руки на животі Данилець. — У жінок велика палітра: погляди, жести, міміка. Вона може говорити одне, думати друге, а робити третє. А от коли грають жінок із чоловічими вадами, це гермафродити, трансвестити.

— Не люблю грати положительного героя, — морщиться Мойсеєнко й дивиться в очі. — Бо він ніякий.

— Да, це страшно, — киває Данилець. — А от шахрай, злий чоловік, він багатогранний.

— Я грав Анну Кареніну, — каже Мойсеєнко. Обоє регочуть.

У Данильця дзвонить телефон. Він бере слухавку й шепоче кілька слів.

— Я мав брати участь у "Танцях із зірками-1",— розповідає тим часом Мойсеєнко. — Але маю травму спини, тому лікар заборонив танцювати. Я навіть трохи репетирував із партнеркою Остапа Ступки Дашею Довгальовою.

— Чекай, я скажу, — перебиває Данилець. — Якби Володя брав участь, то невідомо, який Володя виграв би, — має на увазі переможця "Танців із зірками-1" Володимира Зеленського. — Мойсеєнко так танцює, що його брали до ансамблю Вірського. Знає пасадоблі, рок-н-роли.

В іншому шоу, "Зірковий дует", на телеканалі "Інтер" Данилець співав дуетом із тенором Володимиром Гришком.

— Мені зателефонували, — жвавішає Данилець. — Запропонували співати з Олегом Скрипкою. Я відмовився. А потім запропонували Гришка. Я зрадів, але злякався. Ми допомагали один одному: Гришко мені — зі співом, а я йому — по акторській лінії. Заспівали три пісні: італійську "Коме Ворей", "Два кольори" і "Барабан".

Але на проекті нас і народ обдурили, — крутить у руці телефон Данилець. — Мали голосувати глядачі, але програма йшла в записі. Нас "кинули". Але все одно не шкодую, бо було класно. Ми хотіли заспівати втрьох, — киває на Мойсеєнка. — Зробимо це на фестивалі гумору. Гришка запросили в журі.



1960, 9 вересня — Володимир Данилець народився в селі Дмитрівка Бахмацького району Чернігівської області
1978–1984 — навчався в Київському естрадно-цирковому коледжі на артиста розмовного жанру; познайомився з однокурсником Володимиром Мойсеєнком
1980 — від першого шлюбу народилася донька Ліля
1991 — одружився з Катериною
1992 — з"явилася на світ донька Ангеліна
1963, 19 березня — Володимир Мойсеєнко народився в селищі Глєбичево Виборзького району Ленініградської області, в сім"ї військового льотчика. Коли Володимирові було 8 місяців, батьки переїхали до Києва
1991 — одружився з Людмилою
1992 — народилася донька Ліза
2003 — народився син Ілля
1989 — стали лауреатами на Всесоюзному конкурсі артистів розмовного жанру
1991, 21 квітня — отримали кубок Аркадія Райкіна на конкурсі гумористів у Ризі
1990, з 6 на 7 січня — у програмі "Аншлаг" вперше показали "Кроликів"

Зараз ви читаєте новину «"Діти хочуть бути акторами. Але ми не дозволяємо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути