Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2019 06:10

"Діти бояться з ним спати. Прокидається і шукає пістолет"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Чотири роки я не говорю з батьком, — пише 27-річна Анастасія з Миколаївської області. — Через шість місяців після смерті матері він одружився вдруге. Привів додому удвічі молодшу за себе. Вона нас із братом фактично вижила. Олексій поїхав учитися у Київ, я працюю в Миколаєві. Мачуха приписалася у будинку, який мої батьки зводили майже 20 років. Недавно під час сварки погрожувала, що народить від нашого тата двоє дітей і все це в нас відбере. Через якусь аферистку я вже майже лишилася домівки, а батько, наче причарований, постійно на її боці".

Вкладає у конверт фото Валентина і його другої дружини Юлії. Сивочолий чоловік обіймає блондинку у в'язаному светрі. Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Запалює свічку, обводить нею навколо фото.

— Підозрюєте, що молода дружина батька причарувала. Ображаєтеся, що так швидко знайшов матері заміну. Стосунки з Юлією підтримував ще до того, як овдовів. Про зраду ніхто в сім'ї не здогадувався. Ваші наміри розлучити подружжя зазнають поразки. Дітей мачуха не народить, але зробить усе для того, щоби батько заповів їй хату. Недовго шкодуватимете, що залишилися без батьківського двору. Через півроку вийдете заміж і підете в невістки. Брат у столиці купить квартиру.

"Син Дмитро програв у карти автомобіль, — розповідає у листі 54-річна Олена Володимирівна з Полтави. — Проблеми з ігроманією мав його батько. Ця хвороба ще гірша за алкозалежність. Одного вилікували, а інший — не піддається. Дмитро став некерованим. Невістка від нього пішла, забрала сина. А я пускати на поріг боюся. Як тільки прийде у гості, одразу щось украде".

Біоенергетик дістає з конверта знімок Дмитра. Худий високий бородань стоїть біля чорної "БМВ".

— Автомобіль був його годувальником. Без роботи почувається спустошеним. Таксувати за кермом чужого авто не хоче. Але зараз не час перебирати. Має виплатити борги і заробити на нову автівку. Плани про заробітки за кордоном краще відкласти. Перетнути кордон не зможе, доки не виплатить колишній дружині аліменти. Усе це ні до чого доброго не приведе, доки син остаточно не здолає гральну залежність. Мріє про власну службу таксі. Все може стати реальністю, якщо перестане виносити гроші у казино.

"Племінниці Оксані не щастить, — пише киянка Наталія, 54 роки. — Перший чоловік поїхав на заробітки в Москву і там знайшов іншу жінку. Другий був набагато старшим за неї, але багатим. Вона дуже хотіла дітей. Юра дав гроші на штучне запліднення. Родила йому двійню. Жили добре, поки хтось йому на Оксану щось не наговорив. Прийшов додому злий. Дав 24 години, щоби спакувала речі й виселилася з хати. На дітей аліменти платить, але не провідує. Оксана на роботі познайомилася з іншим чоловіком. Діма пропонує їй жити разом, але сам не має ні кола ні двора. Кажу, щоб перервала з ним стосунки, бо нагадує мені альфонса".

Вкладає у конверт фото рудоволосої жінки у джинсовому сарафані. На шиї — зелене намисто.

— Чоловік прогнав із дому, бо довідався про зраду. Оксана мала роман з одруженим. Хтось із родичів розповів про це Юрію. Той зради не пробачає. Через це розлучився з першою дружиною. Новий чоловік багато чого приховує. Якщо не хоче, щоб Діма приніс у її життя ще більше проблем, не треба погоджуватися на цивільний шлюб.

"Зять Олексій повернувся з війни іншою людиною, — пише 61-річна Елеонора Вікторівна з Київської області. — Ми готувалися до того, що він змінився. Але не розуміли, наскільки глибокий слід у людині залишає війна. В Олексія часто бувають зриви. Не може спокійно дивитися телевізор. Почалися конфлікти на роботі. Не готовий слухати чужу думку. Вважає, що єдина правильна — його. Раніше таким не був. Це спокійний хлопець, який мав працювати вчителем фізкультури, а не брати до рук зброю. Але він нікого чути не хотів. Пішов воювати. Мають із дружиною дві доньки. Діти бояться з ним спати. Прокидається і шукає пістолет, кричить уві сні. Йому щоночі сниться, як він помирає. Пробували затягнути до психолога. Не хоче. Каже, що з усім справиться сам, але стає тільки гірше".

— Посттравматичний синдром інакше не здолати. Треба допомога спеціаліста. Добре, якщо це буде капелан чи психолог, який працює з ветеранами. Гарний результат дасть терапія у колі таких самих, як він. Люди, які пройшли через це пекло разом, спільними зусиллями зможуть здолати пережиті страхи і загоїти душевні рани. Олексій проживе довге і щасливе життя. Через рік дружина народить сина. У хлопчика будуть гарні успіхи в футболі. Олексію варто спробувати себе на тренерській ниві й відкрити власну спортивну секцію.

Зараз ви читаєте новину «"Діти бояться з ним спати. Прокидається і шукає пістолет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути