Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2008 16:36

Деніель Редкліфф страждає від порушень функцій мозку

  Актори Деніел Редкліфф і Kеті Люнг разом знялися у фільмі ”Гаррі Поттер і Орден Фенікса”. Стрічка вийшла на екрани у червні 2007-го
Актори Деніел Редкліфф і Kеті Люнг разом знялися у фільмі ”Гаррі Поттер і Орден Фенікса”. Стрічка вийшла на екрани у червні 2007-го

Голлівудський актор Деніель Редкліфф, 19 років, головний герой у фільмах про чарівника Гаррі Поттера, страждає на рідкісне порушення функцій мозку.

— У Деніела диспраксія, — підтвердив представник актора. — Дякувати Господу, перебіг хвороби м"який. Редкліффу важко самостійно зав"язувати шнурки на черевиках та  нормально писати.

Під час недуги людина нездатна правильно виконувати цілеспрямовані рухи. Часто  таких хворих вважають незграбними. Захворювання може впливати на фізичний та інтелектуальний розвиток, ускладнює здатність людини до навчання.

— Диспраксія вплинула на мою акторську долю, — зізнається Деніель. — У школі я відставав з усіх предметів. Відтак вирішив піти у кінематограф.

У чоловіків такі розлади зустрічаються у чотири рази частіше, ніж у жінок. У зрілому віці такі люди не можуть керувати авто та важко справляються зі стресовими ситуаціями. У складних формах не можуть контролювати мовлення. Замість слів вимовляють лише звуки.

Зараз ви читаєте новину «Деніель Редкліфф страждає від порушень функцій мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути